Веганські чізкейк з горіхами

Веганські чізкейк з горіхами простий рецепт.

Інгредієнти

Для коржа:
– склянка горіхів макадамії 150г
– фініки 90г
– кокосова стружка 80г

Для начинки:

– чашки сирих кешью (замочити на ніч) 450г
– склянки води 180мл
– склянки кленового сиропу 180мл
– склянки розтопленого кокосового масла 120мл
– склянки лимонного соку 60мл
– чайна ложка ванільного екстракту

Для соусу з солоною карамельної помадкою:
– склянки кокосового масла 120 мл
– склянки кленового сиропу 120 мл
– ч. ложка ванільного екстракту
– ч. ложка морської солі

Для прикраси:
Морська сіль

Веганські чізкейк з горіхами покроковий рецепт

1. Збризніть ~20см круглу роз’ємну форму маслом і застелити дно пергаментним папером. Відкладіть. Додайте горіхи макадамія, фініки без кісточок і сушений кокосовий горіх комбайн або блендер і збивайте, поки не почне утворюватися липке тісто. Перекладіть в роз’ємну форму і разровняйте.
2. Використовуйте задню частину ложки, щоб зробити акуратний плоский шар. Помістіть в морозильну камеру. Візьміть замочені і промиті горіхи кешью і помістіть їх у чашу блендера. Додайте воду, кленовий сироп, розтоплене кокосове масло, лимонний сік і екстракт ванілі, а потім змішайте всі разом до отримання однорідної массы.
3. Помістіть на корж, розрівняти опуклою стороною ложки. Поставте в морозилку до повного застигання на 4-6 годин. Коли чізкейк повністю застигне, вийміть його з форми і покладіть на підставку для торта. Додайте розтоплене кокосове масло, кленовий сироп, екстракт ванілі і морську сіль в миску і перемішайте всі разом в карамельний соус.
4. Розподіліть його поверх чізкейку. Врахуйте, що соус швидко застигає! Прикрасьте чізкейк, посипати морською сіллю. Дайте чізкейк відтанути при кімнатній температурі не менше 30 хвилин перед подачею на стіл. Зберігати в холодильнике.