Торт Медовик без вершкового масла

Ну, от і настав Новий рік! Традиційно, у нашій родині на це свято, я печу медівник! Як зробити Торт Медовик без вершкового масла рецепт простий. У цьому рецепті в тесті немає вершкового масла, тому потрібна вправність, щоб зняти корж з дека! Робити це потрібно швидко і акуратно, і відразу ж змащувати кремом. Крем для цього медовика я роблю з волоськими горіхами.

Інгредієнти

4 ст. л меду
1 ст. цукру
3 яйця С0
1 десертна ложка соди
1 ч. л солі
5-6 ст. борошна (це приблизно, все залежить від меду: рідкий або зернистий, ложка з гіркою або без гірки)

Крем:
1,7 кг сметани 30%
1+2/3ст. дрібного цукрового піску
350г волоських горіхів (обсмажити, порубати)

Торт Медовик без вершкового масла покроковий рецепт

1. Для крему – змішати сметану з цукром, до його повного розчинення, додати горіхи. Поки робимо тісто, прибрати в крем холодильник.
2. Для тіста:
1. на вогні, постійно помішуючи, розтерти в мисці цукор і мед до розчинення цукру.
2. додати сіль, розмішати.
3. зняти з вогню, додати соду і добре розмішати, при цьому маса трохи охолоне.
4. яйця змішати виделкою до однорідного стану і по трохи, тонкою цівкою, вводимо в медову масу, ретельно розмішуючи кожну порцію яиц.
3. 5. Поступово вводимо просіяне борошно, стежимо за консистенцією тесту, воно не повинно бути занадто рідким або густим. Замішуємо, ділимо на 9-10 частин.
6. Розкачуємо тонкий корж розміром 22-23см, з обрізків у підсумку виходить ще 3-4 коржа.
7. випікаємо коржі при температурі 180град до рум’яного стану, все залежить від вашої духовки, але коржі печуться ШВИДКО!!
8. ВІДРАЗУ Ж, поки гарячий, кожен корж змащуємо кремом.
9. Оформляємо по вашому смаку! Такий великий торт я печу за 1,5-2 години, потім ніч даю йому настоятися в холодильнику і можна насолоджуватися!!