Рулет з маком і штройзелем

Як смачно зробити Рулет з маком і штройзелем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Опара:
100 мл молока
25 г свіжих дріжджів
15 г цукру
50 г борошна

Тісто:
опара
150 мл молока (50 мл молока, 100 мл кефіру)
1 яйце (жовток в тісто, білок для змащування)
1/3 ч. л. солі
35 г цукру
1 ч. л. ванільного ароматизатора
50 г вершкового масла
25 г рослинної олії
~500 г борошна
1 ч. л. розпушувача

Штройзель:
50 г борошна
50 г цукру (у т. ч. 1 пакетик ванільного цукру 8 г)
50 г мигдальних пелюсток
50 г вершкового масла

Начинка:
500 г готової макової начинки
кілька крапель ромового ароматизатора
2 яблука 300 р
1 ст. л. рому або води
1 ст. л. цукру (за смаком)
10 г вершкового масла
кориця за смаком

Для априкотирования:
150 г абрикосового конфітюру
2 ст. л. рому або води
Глазур:
50 г цукрової пудри
ром або лимонний сік

Рулет з маком і штройзелем покроковий рецепт

1. Для опари в теплому молоці розчинити дріжджі і цукор, розмішати вінчиком борошно. Залишити опару підійти пишною шапочкою. У мисці змішати борошно, цукор, сіль, розпушувач. Влити тепле молоко, підійшла опару, жовток, ароматизатор, розтоплене тепле вершкове масло, рослинна олія. Вимісити м’яке пластичне тісто не липнущее до рукам.
2. Тісто накрити і залишити в теплому місці підходити до збільшення вдвічі приблизно години півтори. Для штройзеля змішати борошно, цукор, ванільний цукор, мигдальні пелюстки. Додати шматочки вершкового масла кімнатної температури і переробити в крихту. Поставити штройзель в холодильник. Для начинки яблука очистити, натерти на крупній тертці. Тушкувати в сковороді з маслом, ромом, цукром, корицею до повного випаровування жидкости.
3. Змішати яблука з маковою начинкою і ароматизатором. Готове тісто обім’яти, викласти на стіл, накрити і дати відпочити хвилин 15. Білок злегка збити з ванільним цукром. Розкачати тісто в прямокутник розміром приблизно 30х40 див. Викласти на тісто начинку і акуратно розмазати, залишивши по краях 3-5 см вільними. Змастити краю белком.
4. З боків закрити начинку тістом. Щільно згорнути рулет, защипати шов. Викласти рулет на деко, вистелений папером для випічки. Я скористалася розсувний формою для хліба. Накрити заготівлю рушником і дати підійти в теплому місці 30-40 хвилин. Змастити піднявся рулет білком, посипати штройзелем. Зробити шпажкою проколи для виходу пари. Випікати рулет в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °С 40-50 минут.

5. Якщо верх надто швидко прихватится, накрити рулет фольгою (я так і зробила). Конфітюр розігріти з ромом і змастити рулет. Змішати цукрову пудру з ромом (вливати по чайній ложці) до отримання напіврідкої маси. Остиглий рулет з допомогою пакетика зі зрізаним куточком покрити сіточкою з глазурі. Смачно до очманіння!!! 😋😋😋👍 Народ на чолі з Головним дегустатором засипав зірками!!!