Цветаевский яблучний пиріг класичний

Як зробити смачний цветаевский яблучний пиріг класичний рецепт простий домашній.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 грам:
~169/8,5/5,8/20,7

Основа:
• 170 р. сиру в брикеті (0,2%)
• 120 р. рисового борошна
• 1 яйце
• підсолоджувач ( ісп. 10 р. эритритола)

Начинка:
• 200 р. яблук без шкірки

Крем:
• 2 яйця
• 200 г. сметани ( ісп. 10%)
• 200 г йогурту без добавок ( ісп. 3%)
• 15 р. кукурудзяного крохмалю
• підсолоджувач (ісп. 40 р. эритритола)

Цветаевский яблучний пиріг класичний покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти для основи змішати і добре вимішати. Форму для випікання змастити оливковою олією. Сформувати основу для пирога, тісто рівномірно розподілити по дну і боків форми, так щоб висота країв була однакова по всьому периметру. ⠀ ❕Використовувала форму 21 див. ⠀ Яблука очистити від шкірки і нарізати на дуже тонкі слайсы, чим тонше, тим лучше.
2. На дно вилити третину крему для пирога, потім рівномірно по всій формі викласти слайсы з яблук, знову крем, яблука, крем, яблука і залишився крем. Далі трохи потрясти форму, для того, щоб всі порожнечі між яблуками були заповнені. ⠀ Розподіліть яблука так, щоб верх був рівний і не було стирчать слайсів, можна поправити рукою або ложкою 😅. ⠀

3. Пиріг поставити в попередньо розігріту духовку на 35 хвилин 190 °C. Потім, щоб пиріг був запечений як на фото, увімкніть режим гриль з обдувом на ~ 5 хвилин. ⠀ Будьте уважні, щоб не підгорів пиріг. ⠀ Готовий пиріг залишити остигати при кімнатній температурі, потім дістати з форми і прибрати в холодильник на 4-5 годин. ⠀ Приємного апетиту!