Насипний пиріг з гарбузом і апельсином

Як смачно зробити Насипний пиріг з гарбузом і апельсином простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Здається вже все приготували гарбузовий суп, але ми не будемо 😁 краще приготуємо, щось поцікавіше!

Інгредієнти

Приблизний КБЖУ на 100 грам 340/4/16/45

(форма 18 см):

Для тіста:
•150 грам борошна
•75 грам цукру
•щіпка солі
•1 чайна ложка розпушувача
•1 чайна ложка ванільного цукру (за бажанням)
•100 грам добре охолодженого вершкового масла
•2 жовтки
•0,5 чайної ложки яблучного/рисового оцту

Для начинки:
•300 грам свіжого гарбуза
•40 грам цукру
•0,5 апельсина (цедра і сік) можна взяти будь-цитрус
•0,5 чайної ложки кориці

Насипний пиріг з гарбузом і апельсином покроковий рецепт

1. Просіяти борошно, всипати цукор, ванільний цукор, додати розпушувач, сіль і перемішати. На крупній тертці натерти заморожене (бажано не сильно) вершкове масло. Швидко перемішати. Додати жовтки, оцет і раками все перетерти до отримання дрібної крошки.

2. Якщо взяти частину тіста і стиснути його в долоні, воно повинно збиратися в грудку і легко кришиться. Висипаємо в форму 2/3 сухого тіста і утрамбуємо дно склянкою/чашкою, рукою. Відправляємо форму і миску з тістом, що залишилося в холодильник.

3. Натираємо гарбуз на дрібній тертці, додаємо цедру і сік апельсина, корицю і все перемішати. Дістаємо форму з тестом з холодильника, викладаємо начинку і розподіляємо ее.

4. Зверху посипаємо залишками тіста, рівномірно розподіляємо. Відправляємо пиріг в розігріту духовку на 30-40 хвилин на 180 градусов.

5. Готовий пиріг бажано остудити, але якщо додати кульку морозива, то можна і не чекати, коли все охолоне, а відразу съесть.

Відео рецепт 👇