Тарт пиріг Червоний Оксамит з вишнею та сирним кремом

Як смачно зробити Тарт пиріг Червоний Оксамит з вишнею та сирним кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Вона притягує своїми незвичайними формами і практичністю, адже в ній можна пекти не тільки кекси.

Інгредієнти

Розмір: 26 на 6см;

Тісто:
340 гр. Борошна
300 гр. Цукру
5 гр. Какао
5 гр. Розпушувач
3 гр. Сода
3 шт. Яйця (С0)
140 Рослинна олія
150 гр. Вершкового масла
280 гр. Кефіру
2 ч. л. Гелевого червоного барвника

Компоті:
350 гр. Вишні замороженої
100 гр. Цукру
25 гр. Кукурудзяного крохмалю

Для крему:
200 гр. Сиру (сирного сиру)
100 гр. Вершків 33-35%
80 гр. Цукрової пудри

Тарт пиріг Червоний Оксамит з вишнею та сирним кремом покроковий рецепт

1. Тісто:
Всі інгредієнти повинні бути однієї кімнатної температури! До кефіру додаємо барвник (у мене Топ декор червоний) і соду, перемішуємо. Додаємо яйця, цукор, рослинна і розтоплене вершкове масло, добре збиваємо, щоб інгредієнти об’єдналися.

Просіваємо борошно, какао і розпушувач, перемішуємо. Тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 170С режим верх низ без конвекції. Форма 26 див.

Готовність перевіряємо на суху зубочистку, орієнтовний час випічки 45-60 хв. воно залежить від духовки і форми. Кексу даємо охолонути 5 хвилин у формі і витягуємо на решетку.

2. Компоті:
В окремій чаші об’єднанням крохмаль з цукром і перемішуємо. У сотейнику з товстим дном нагріваємо заморожену ягоду до перших парів (80С) і всипаємо дощиком цукор з крохмалем, при цьому перемішуючи лопаткою. Варимо безперервно помішуючи на середньому вогні до загусання. Виливаємо поверх кексу і даємо повністю остыть.

3. Для крему:
Охолоджений сир або сир і охолоджені вершки поєднуємо з цукровою пудрою і збиваємо до стійкої піни. Крем наносимо не остиглий шар компоте.

Відео рецепт 👇