Кекс з цукатами і фундуком

Як смачно зробити Кекс з цукатами і фундуком простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Форма «Роза вітрів» – в ній можна випікати як кекси, так і пироги з дріжджового тіста. З начинкою або без виріб зберігає чіткий малюнок. ☝️ Якщо готуєте цукати самі, то шкірку апельсина або мандарина 3 рази доводимо до кипіння, кожного разу міняючи воду.
Після перекладаємо шкірку на решітку, щоб вся рідина скла добре☝️І тільки потім нарізаємо соломкою. Скільки у вас шкіру вийшло після варіння стільки і цукру кладемо! На 300 гр. шкірки 300 г цукру і 110 гр. води. Доводимо воду з цукром до кипіння і додаємо шкірку. Варимо на повільному вогні протягом години, поки вся рідина не випарується. Після розкладаємо на решітці, щоб цукати підсохли.

Інгредієнти

160 гр. Вершкового масла
3 шт. Яйця С0
250 гр. Цукру
200 гр. Молока
340 гр. Борошна
6 гр. Розпушувача
80 гр. Фундука
120 гр. Цукат

Кекс з цукатами і фундуком покроковий рецепт

1. Масло кімнатної температури змішати за допомогою віночка або міксера з цукром, яйцями і молоком кімнатної температури. Просіваємо борошно і розпушувач, замішуємо густе тесто.

2. Горіх запікаємо і рубаємо ножем. Замість фундука можна взяти більш бюджетний варіант лісовий горіх, наприклад. У тісто додаємо цукати і горіх, перемішуємо і переливаємо в змащену тонким шаром рослинного масла форму.

3. Стукаємо пару раз про стіл, щоб випустити зайве повітря і відправляємо в заздалегідь розігріту до 170С духовки, режим верх низ, приблизно 50-60 хв. Готовому кекси даємо охолонути у формі 10 хвилин, перекладаємо на решітку і повністю остужаем.

Відео рецепт 👇