ПП чізкейк з гарбуза без цукру низькокалорійний

Сьогодні я покажу вам, як приготувати дуже смачний гарбузовий чізкейк! Це незвичайний чізкейк, він відразу притягує вас своїм пряним ароматом і солодким гарбузовим смаком. Як зробити ПП чізкейк з гарбуза без цукру низькокалорійний рецепт простий. Такий чізкейк має невисоку калорійність і містить досить багато білка! Друзі, на каналі мого чоловіка Артема вийшов рецепт смачного гарбузового супу-пюре. Саме завдяки цьому супу Артем полюбив овочі! З тих пір ми його готуємо регулярно!

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г: Ккал 170,1, Б 10, Ж 8,5, У 13,8
Вага 1050 р
Діаметр форми 16 см
Підсолоджувач: 1 грам мого підсолоджувача еквівалентний 10 грам цукру.

для основи:
Борошно чорного рису 125 р
Підсолоджувач 4 р
Сіль 2 г
Молоко 85 р
Кокосове масло 10 г
Пекан 40 г

ПП чізкейк з гарбуза без цукру низькокалорійний покроковий рецепт

1. Нам, звичайно, знадобиться гарбуз. Зрізаємо боковушки, очищаємо від шкірки і нарізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо на деко і запікаємо при 180 ° С близько 30 хвилин. Час випікання може сильно відрізнятися, головне, щоб шматочки стали повністю м’які. Для основи з’єднуємо 125 грам борошна, у мене це борошно чорного рису – дуже смачна і корисна. Вона надає випічці легкий шоколадний присмак. Додаємо підсолоджувач, трохи солі і ретельно перемішуємо сухі інгредієнти. Сюди ж додаємо 85 грам молока і 10 грам розтопленого кокосового масла. Кількість рідких інгредієнтів у вас може трохи відрізнятися в залежності від виду борошна. Важливо, щоб тісто не липло до рук і в той же час не рассыпалось.

2. Я також хочу додати в тісто трохи пекана – цей горіх відмінно поєднується з гарбузом і додасть основі натуральної солодощі. Ось таке пластичне тісто виходить. Викладаємо його у форму, у мене діаметр 16 сантиметрів. Важливо, щоб форма була герметична знизу, якщо ви не впевнені в цьому, то оберніть її дно шаром фольги. Форма вже стоїть на деку, на якому буде запікатися чізкейк. Добре розминаємо і розподіляємо тісто по дну, поступово зрушуючи на борти. Дуже зручно вирівнювати дно і бортики склянкою циліндричної форми. Висота бортиків для цього діаметра чізкейку потрібна приблизно 4 сантиметри. Тим часом гарбуз испеклась і повністю розм’якшилася. Перекладаємо її в чашу блендера. Нам потрібно 200 грам запеченої гарбуза без соку. Сюди ж натираємо цедру апельсина. І вичавлюємо 20 грам сока.

3. Подрібнюємо гарбуз з допомогою блендера в пюре. Додаємо всі інші інгредієнти, крім яєць. Це 200 г рікотти, 130 грам м’якого сиру, 20 грам протеїну без добавок, підсолоджувач і спеції за смаком. У мене це кориця, мускатний горіх, імбир. Зі спеціями не варто переборщувати, мускатного горіха, імбиру не більше половини чайної ложки. Вони дадуть прекрасний аромат, але не повинні гірчити. Ретельно подрібнюємо всі інгредієнти за допомогою блендера. І, зараз можна подивитися на колір, якщо ви хочете отримати більш яскравий відтінок, додайте трохи куркуми. Після випічки колір стане ще яскравіше. Додаємо 2 яйця. І ще раз трохи перемішуємо блендером. Перелити масу в підготовлену форму з основою. На деко з герметичною формою наливаємо трохи гарячої води. І відправляємо чізкейк випікатися в розігріту до 130 с духовку приблизно на 1 годину. Час випікання може істотно відрізнятися залежно від вашої духовки і розміру формы.

4. Важливо, щоб поверхня чізкейку повністю схопилася, щоб не залишилося рідких ділянок. Готовий чізкейк залишаємо поступово остигати в духовці. Коли чізкейк повністю охолов – дістаємо його з духовки. Можна відразу покрити його глазур’ю, але у мене вже пізній вечір – я відправляю чізкейк в холодильник. Для глазурі нам знадобиться 20 грам протеїну, 10 грам сухого молока і трохи підсолоджувача. Ретельно перемішуємо ці інгредієнти. І, для карамельного кольору і смаку можна їх обсмажити. Але мене часто запитують, яку можна приготувати карамель без обжарювання, тому ось вам ідея. Додаємо до протеїнової суміші 30 грам молока і вимішуємо до повного розчинення сухих інгредієнтів. У сотейнику з’єднуємо 90 грам молока і зовсім небагато екстракту цикорію. Можна взяти в порошку, можна жидкий.
5. Цикорій дасть карамельний колір і характерну гірчинку, важливо тільки з цієї гірчинкою не переборщити. Перемішуємо і прогріваємо молоко до кипіння, але не кип’ятимо. Виливаємо в нього протеїнову суміш і ще раз прогріваємо на плиті до легкого загущення. Ретельно помішуємо в процесі варіння. Цю глазур не варто варити довго, інакше протеїн згорнеться. Коли глазур злегка загусла – вона готова. Приблизно ось така консистенція повинна вийти. Обов’язково спробуйте глазур на смак, можливо вам захочеться її підсолодити. Можна також додати в неї 1 грам солі, а я додам трохи кориці для ще більш пряного аромату. Ось така глазур виходить, на чізкейк в холодильнику вона ще трохи загустеет.

6. Дістаємо чізкейк. У мене він простояв довго, тому з’явилися тріщини по колу. В разі покриття глазур’ю – це, звичайно, не важливо. Але, якщо ви подаєте чізкейк без глазурі, то потрібно не допустити підсихання чізкейку у формі. І максимально акуратно дістати чізкейк з форми ще до його повного охолодження. Виливаємо глазур на чізкейк. Акуратно розподіляємо лопаткою. І можна трохи потрясти, щоб вирівняти її поверхню. Відправляємо чізкейк в холодильник на 1-2 години. Коли чізкейк добре остудилося, акуратно знімаємо фольгу, дно, у мене це коло пекарської папери. І проходимся ножем по краю форми, що легко вийняти чизкейк.

7. Навіть якщо у вас роз’ємна форма, раджу виконати цей крок, щоб не пошкодити бортики при знятті форми. Акуратно знімаємо кільце. Розміщуємо декор – у мене це лохина, пекан і маленькі запечені шматочки гарбуза. Для смаку перед запіканням я рясно полила шматочки апельсиновим соком – таким чином вийшли дуже соковиті і смачні натуральні цукати. Коли всі основні компоненти декору розміщені, я посипаю їх подрібненим пеканом, щоб “об’єднати” всю композицію. Ось така краса виходить! Декор натякає про те, що всередині у чізкейку! Це дуже ароматний, атмосферне чізкейк! Давайте його разрежем! Ось такий красивий яскравий колір у нього всередині! Він має приголомшливий аромат прянощів і солодкої гарбуза!

8. Дуже гармонійне поєднання! І це дуже смачно! Солодка основа з хрусткими шматочками пекана. Ніжний і такий смачний гарбузовий шар! І м’яка пряна карамельна глазур зверху! Все разом це дуже смачно! Такий гарбузовий чізкейк зникає миттєво! Це прекрасний спосіб по-новому поглянути на звичайну гарбуз! Дякуємо за лайк! Готуйте із задоволенням, готуйте красиво і радуйте своїх рідних і близьких корисними десертами! Поки!