Шоколадний кекс на пиві

Як зробити Шоколадний кекс на пиві рецепт простий в духовці. Пам’ятаєте цей даремний лайфхак про «залишки вина можна заморозити»? Хто-небудь хоч коли-небудь це робив? А якщо залишки пива пустити на шоколадний кекс? Любителі пінного здригнулися. Решта пішли зберігати рецепт і пекти цей шоколадний кекс.

Інгредієнти

Масло вершкове кімнатної температури – 110 р
Цукор – 200 г
Яйце – 2 шт
Пиво темне – 200 мл
Борошно – 200 г
Розпушувач – 1 ч. л.
Какао-порошок – 3 ст. л. з гіркою
Сіль – щіпка

Шоколадний кекс на пиві покроковий рецепт

1. Збийте масло з цукром до білого кольору. Продовжуючи збивати, введіть по одному яйця. Влийте пиво. Змішайте сухі інгредієнти і поступово вводьте їх у жидкие.
2. Змастіть форму маслом. Вилийте тісто. Розігрійте духовку до 190 градусів. Випікайте приблизно 40 хвилин. Час випічки залежить від вашої форми і духовки.
3. Пам’ятайте, що цей кекс, як брауні, важливо не пересушити. Остудіть повністю, загорніть в харчову плівку і залиште в холодильнику на ночь.