Яблучне желе з желатином або лінива пастила

Як смачно зробити Яблучне желе з желатином або лінива пастила простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

5 великих яблук 1 кг
скибочку лимона товщиною 0,5 см
цукор за смаком
1 пакетик ванільного цукру
2 ст. л. рому або коньяку (можна замінити водою)
2 пакетики по 9 г желатину

Яблучне желе з желатином або лінива пастила покроковий рецепт

1. Яблука очистити, видалити серцевину, нарізати великими кубиками, скропити лимонним соком. У каструлю влити ром, всипати яблука, цукор, ванільний цукор. Тушкувати на повільному вогні до м’якості яблок.
2. Пюрировать яблука блендером, відрегулювати солодкість і добре охолодити (!). Желатин замочити на 15 хвилин у 150 мл води кімнатної температури. Набряклий желатин підігріти до розчинення (не кип’ятити!). До желатину додати 2 ложки яблучного пюре, розмішати. Холодне пюре збити міксером до побіління, влити желатин, взбить.

3. Форму об’ємом приблизно 1,5 літра обполоснути холодною водою, вистелити харчовою плівкою. Влити яблучне пюре у форму, розрівняти, накрити плівкою і поставити в холодильник до застигання. Ніж обполоснути холодною водою, нарізати пастилу кубиками і насолоджуватися. Смачно до одуру!!!