Гарбузовий кекси в духовці

Що приготувати з гарбуза? Звичайно ж пиріг або кекси 🍮 Якщо не пробували, обов’язково спробуйте! Це смачно 😋 Як зробити Гарбузовий кекси в духовці простий рецепт найсмачніший.

Інгредієнти

🔸 300 гр гарбуза (це вже в натертому вигляді і віджата від соку);
🔸 100 гр злив. масла;
🔸 3 яйця;
🔸 1 ст. борошна;
🔸 150 гр цукру;
🔸 1 лимон;
🔸 1 ч. л. соди без гірки.

Гарбузовий кекси в духовці покроковий рецепт

1. Гарбуз почистити, натерти на середній тертці і дати трохи постояти, потім вона дасть сік, її потрібно віджати. З лимона потрібно зняти цедру, потерши його на дрібній тертці, а з м’якоті віджати сок.
2. Далі розтоплене масло збиваємо з цукром, яйцями і збиваємо. До них додаємо цедру лимона, гарбуз, борошно, соду, гашену лимонним соком (соку потрібно ~50мл).
3. Перекладаємо тісто в попередньо змащені маслом форми і відправляємо в духовку до готовності при температурі 180 градусів. Пиріг печу хвилин 45, кекси в 2 рази менше, але все залежить від вашої духовки. Перевіряю готовність паличкою і даю охолонути, потім посипаю цукровою пудрою. Виходить смачно 👌 Приємного апетиту 🤗
4. P. s.: якщо лінь возитися з малими формами, просто тісто перекладаєте у форму для пирога, буде швидко і відмінний результат. Якщо немає пудри під рукою, потрібно подрібнити трохи цукру в кавомолці і вуаля.. вже все є) до речі, пудру я не купую давно, а подрібнюю цукор і змішую його з какао, каву та ін., виходить смачно)