Шоколадний торт Медовик з какао з молочним кремом

Шоколадний торт Медовик з какао з молочним кремом простий рецепт. Всім добрий вечір.

Інгредієнти

для тесту:
✅ 500 г борошна
✅ 230 г цукру
✅ 2 яйця
✅ 90 г вершкового масла
✅ 1 ч л соди
✅ какао 10 гр
✅ щіпка солі
✅ молоко 50 мл
✅ ванілін
✅ 3 ст л меду

Для заварного крему:
✅ 2 яйця
✅ ванілін
✅ молоко 600 мл
✅ 160 г цукру
✅ вершкове масло 90 р
✅ борошно 4 ст л

Шоколадний торт Медовик з какао з молочним кремом покроковий рецепт

1. Змішуємо всі інгредієнти, крім борошна і ставимо на водяну баню. Цукор розчиниться, знімаємо з вогню і просіваємо борошно. Замішуємо тісто і ділимо на частини (у мене 8 частин , а торт посипала печивом). Можна спекти 9 коржів, останній менше за інших і використовувати для посипання торта.

2. Розкачуємо кожний клубочок діаметром 20 см, наколюємо виделкою (щоб не було бульбашок) і відправляємо в розігріту до 180’С духовку на 5 хвилин. Готуємо заварний крем. Змішаємо всі інгредієнти (крім масла) і ставимо на повільний огонь.

3. Обов’язково потрібно постійно заважати. Крем почне густіти, знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути і додаємо масло. Збираємо торт. Бока також змащуємо кремом, щоб торт вийшов м’яким. Прикрашаємо по вашому желанию.

Відео рецепт 👇