Пісочний пиріг з сиром і меренгою в духовці

Як зробити смачний пісочний пиріг з сиром і меренгою в духовці простий рецепт. Не люблю сир – Ти просто не вмієш його готувати 😌 Так, змусити мене є просто сир важко, дуже рідко можу з’їсти на сніданок. Тому вирішила пробувати різні запіканки , сирники і пироги. А цей рум’яний красень заслуговує місце навіть на святковому столі , дуже сильно сподобався😋. В основу можна додати какао, в сир, цедру і сік апельсина або заморожені ягоди. Будь-який варіант буде цього пирога до місця.

Інгредієнти

На діаметр Форми 16-18 см:

Пісочна основа:
100 грам вершкового масла
200-230 грам борошна
2 жовтки
50 грам цукру
Щіпка солі

Сирна начинка:
300 грам сиру
2 жовтки
100 мл жирних вершків або сметани
1 Ст ложка з гіркою рисового борошна або крохмалю
80 грам цукру

Білкова шапочка:
4 білка
70 грам цукру
Щіпка солі
Ваніль
1 Ст ложка без гірки крохмалю

Пісочний пиріг з сиром і меренгою в духовці покроковий рецепт

1. Пісочна основа:
Масло напівм’яке змішати зі 100 г борошна, розтерти виделкою або руками в крихту, додати жовтки , цукор, сіль, ще раз розтерти і додати борошно. Тісто буде трохи кришитися , це нормально (так воно більш розсипчасте і ніжне), утрамбовуємо у форму і робимо бортики, прибираємо в холодильник, поки робимо начинку.
2. Сирна начинка:
Сир змішати з жовтками, цукром, додати вершки і пробити блендером, додати борошно, добре змішати. Виливаємо на тісто і випікаємо 30 хвилин при 1160-170 градусів, в залежності від Вашої духовки.
3. Білкова шапочка:
Через 30 хвилин після випічки основи збиваємо білки з цукром, сіллю до щільних пік(перевертаючи миску, вони не рухаються) Додаємо ваніль і крохмаль, акуратно змішуємо і викладаємо на нашу сирну основу і отруюємо ще на 15-20 хвилин до зарум’янювання шапочки. Охолоджуємо в холодильнику 2 години і можна їсти. Пиріг теплим теж хороший, але після охолодження більше нагадує чізкейк, а не запіканку. Приємного аппетита.