найсмачніший паска великодній на вершках

найсмачніший паска великодній на вершках простий рецепт.

Інгредієнти

Опара
170 г борошна
240 мл теплих вершків
11 г сухих дріжджів
2 год л цукру

Тісто:
вся опара
4 яйця
1 жовток
220 г цукру
щіпка солі
550 г борошна
100 г м’якого вершкового масла
150 г цукати/горіхи/сухофрукти

Глазур
Желатин (швидкорозчинний) – 5 г+ 3 ст. л. води
Цукор – 180 г
Вода – 50 мл

найсмачніший паска великодній на вершках покроковий рецепт

1. Для опари змішуємо всі інгредієнти , накриваємо плівкою або рушником і ставимо в тепле місце (я використовую духовку нагріту до 40градусов) до збільшення опари в 2 рази. Збиваємо міксером яйця і жовток з цукром і сіллю до пишноти. Додаємо опару і 3 частинами додаємо муку.
2. Після додавання 2 частин борошна додаємо м’яке вершкове масло, вимішуємо. Додаємо борошно і вимішуємо до гладкості. Всього місити тісто треба близько 30 хвилин. Затягуємо плівкою і ставимо в тепло до збільшення тесту в 2 раза.
3. Обминаємо і додаємо родзинки або інші наповнювачі. Заповнюємо форми на 1/3 тестом, формуючи з нього кулю і защипывая знизу. Накриваємо плівкою і залишаємо в теплі, поки тісто не заповнить форми десь на 3/4. Відправляємо паски в розігріту до 180 градусів духовку.
4. Час випічки залежить від розміру пасок: маленькі 30-4 хв , великі 50-60 хв. Повністю остиглі паски покрити глазурью.
5. Глазур.
В желатин влити 3 ст. л води, залишити набухати. Цукор змішати з 50 мл води, довести до кипіння, але не кип’ятити ! Нам просто треба, щоб розчинився цукор. Зняти з вогню, дати охолонути. Сироп повинен бути теплим, не гарячим. В теплий сироп викладаємо набряклий желатин, перемішуємо, збиваємо масу міксером. Маса почне біліти і збільшуватися Збиваємо до потрібної густоти. Якщо хочете, щоб на куличах були патьоки, зробіть трохи жиже.
6. Якщо хочете густу шапочку, збийте до більшої густоти. Відразу змастіть повністю остиглі паски підготовленої глазур’ю, інакше вона застигає і погано потім маститься. Спочатку глазур буде липка, дайте їй пару годин застигнути. Потім вона підсохне, буде гладка, не липкая.