Шоколадно гарбузовий кекс

Шоколадно гарбузовий кекс – рецепти самі народжуються для випічки в ній.

Інгредієнти

Розмір: 25см Вага: 1 кг; Колір: Чорний і Білий.
Вартість 3600р

Шоколадне тісто:
90 гр. Вершкового масла 82%
120 гр. Цукру
2 Яйця (Категорії С0)
90 гр. Молока
140 гр. Борошна
20 гр. Какао
4 гр. Розпушувача

Гарбузове тісто:
200 гр. Гарбузового Пюре
210 гр. Борошна
2 шт. Яйця (С0,вага від 65-70 гр. без шкаралупи)
90 гр. Рослинного масла
180 гр. Цукру
Цедра 1 апельсина
5 гр. Розпушувача

Ганаш:
80 гр. Вершків 33-35%
200 гр. Молочного шоколаду
(35% какао зміст)

Шоколадно гарбузовий кекс покроковий рецепт

1. Шоколадне тісто:
Масло кімнатної температури збиваємо з цукром пару хвилин. Додаємо яйця і молоко кімнатної температури, знову збиваємо. ⠀ Просіваємо борошно, какао і розпушувач, перемішати. ⠀ Форму змащуємо тонким шаром рослинного масла і виливаємо тісто. ⠀ Розрівнявши відправляємо в розігріту духовку до 170С режим верх низ, прикривши фольгою. ⠀ Готовність перевіряємо зубочисткою. Даємо охолонути 5 хвилин у формі, після витягаємо і остуджуємо на решетке.

2. Гарбузове тісто:
Гарбуз запікаємо або ж готуємо в пароварці, не рекомендую відварювати, гарбуз вбере зайву рідину. ⠀ До яєць кімнатної температури всипаємо цукор, вливаємо олію, гарбузове пюре і молоко кімнатної температури, дуже добре перемішуємо. ⠀ Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем, додаємо цедру і перемішуємо. ⠀

Вливаємо тісто в змащену тонким шаром рослинного масла форму, стукаємо пару раз про стіл, щоб випустити зайве повітря і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 170С, режим верх низ без конвекції. ⠀ Зверху накриваємо фольгою, щоб зменшити утворення горба. Випікаємо до сухої зубочистки. Готового кексу даємо охолонути у формі 5 хвилин і після витягуємо на решітку. ⠀ Кекс можна також спекти одним разом у формі, чергуючи тісто на пиріг Зебра або ж просто виклавши одне на другое.

3. Ганаш:
Гарячими вершками заливаємо шоколад і дуже добре об’єднуємо. Якщо шоколад у плитці, то подрібніть порубавши ножом.

4. У кексів зрізаємо горбок, змащуємо ганашем і склеюємо два види кексу. Після наносимо ганаш зверху і розподіляємо ложкою або ж кисточкой.

Відео рецепт 👇