Домашній ягідний зефір з яблучного пюре

Як приготувати смачний домашній ягідний зефір з яблучного пюре рецепт простий. Звичайно, дуже важко готувати зефір з ручним міксером. Але навіть з ним можна отримати непоганий результат.

Інгредієнти

Яблучне пюре-130г
Цукор-100г
Сік лимона-1ч.л.
Яєчний білок-1 шт.

Для сиропу:
Вода-20г
Агар-агар-7г
Цукор-195г
Ягідне пюре-50г

Домашній ягідний зефір з яблучного пюре покроковий рецепт

1. Яблучне пюре в ідеалі приготувати з яблук кислих сортів. Для цього необхідно запекти яблука в духовці приблизно 40 хвилин, потім пюрировать разом з шкіркою. Пропустити через сито. До 130г пюре додаємо 100 г цукру і уварюють його, помішуючи, до густого стану. Повинні залишатися сліди від ложки.
2. Пюре стане схожим на яблучне повидло. Уварене пюре прибираємо в холодильник для охолодження. Остигле пюре збиваємо разом з білком. Паралельно варимо сироп. Змішуємо в сотейнику цукор, воду, ягідне пюре і агар-агар. Яєчна маса повинна бути добре збитою до пишноти і жорстких пиков.
3. Сироп повинен стати дуже густим і тягучим, на ложці повинна залишатися застигла крапля. Поступово вливаємо сироп в білкову масу, весь час продовжуючи збивати. Продовжуємо збивати поки маса не охолоне приблизно до 40°. Це температура застигання агара.
4. Потім дуже швидко відсаджуємо зефір на пергамент за допомогою кондитерського мішка і насадки зірка. Даємо зефіру застигнути 6-8 годин. Склеюємо половинки зефіру і обвалюємо його в цукровій пудрі. Зберігаємо готовий зефір в холодильнике.