Англійський різдвяний пудинг

Як зробити Англійський пудинг різдвяний рецепт простий. Друзі-піромани, у мене є для вас запальний рецепт😎! Англійський пудинг — солодка варіація ірландського рагу або дембельського торта, шкрябав по засіках і дістаємо все солодке, що завалялося: горіхи, цукерки, сухофрукти, навіть відкриті рік тому зефірки підійдуть👍 І все закидаємо в майбутній пудинг. ⠀
А ще в оригінальному рецепт прям таки необхідний баранячий жир🤔, цього рідкоземельний елемент відсутній в зоні досяжності і був замінений на вершкове масло😝 ⠀ Сміливо замішуємо все в тазику, відправляємо на водяну баню, дістаємо і підпалюємо😋 ⠀ Головне приберіть усіх пухнастих і рухомих товаришів на шляху між вами, ковшиком з ромом і пудингом. До речі, ром в моєму випадку не простий, а ананасовий. ⠀ ⠀

Інгредієнти

на 1,5 літрову глибоку миску👇
— 200 мл молока
— 150 р простий борошна
— 20 г вершкового масла для змащування + 150 г в тісто
— 150 г фініків
— 150 г кураги
— 150 г родзинок
— 150 г пекана або волоських горіхів
— 100 г сушеної вишні
— 100 г сушеної журавлини
— 70 г панірувальних сухарів
— 50 г зацукрованого імбиру, рецепт дивіться у світлинах
— листя з 1 гілочки свіжого розмарину
— 1 яйце
— сік і цедра 1 мандарина
— 50 мл рому

Зацукрований імбир
Зацукрований імбир в домашніх умовах рецепт

Англійський пудинг різдвяний покроковий рецепт

1. Змастіть маслом миску. Крупно наріжте фініки, сухофрукти, горіхи та імбир. Розмарин дрібно нарубаєте. Складіть все, крім рому, для змішування миску і перемішайте до однородности.

2. Перекладіть тісто в миску для приготування, накрийте однієї одним шаром пергаменту і двома шарами фольги, щільно зав’яжіть веревкой.
3. Візьміть велику каструлю, наповніть на половину водою, поставте миску з тестом всередину, увімкніть середній вогонь, доведіть до кипіння, накрийте кришкою, знизьте вогонь до мінімуму і залиште на 4 часа.

4. Дістаньте миску, зніміть фольгу та папір, потім акуратно переверніть пудинг на тарілку. Перед подачею нагрійте ром в невеликому сотейнику, вилийте на пудинг і подожгите.