Фінікові цукерки з кавою, мигдалем і вівсянкою

Як смачно зробити Фінікові цукерки з кавою, мигдалем і вівсянкою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

100г сушеного м’яких фініків
2 ст л розчинної кави
30г окропу
45г мигдалю
50г вівсяних пластівців
0,5 ч л какао-порошку (плюс для обсипання)

Фінікові цукерки з кавою, мигдалем і вівсянкою покроковий рецепт

1. Фініки нарізати невеликими шматочками. Кава розчинити в окропі, залити подрібнені фініки і залишити на півгодини. Потім подрібнити блендером всю массу.
2. Мигдаль подрібнити в кавомолці до стану вологої маси (щоб отримати найбільш однорідну текстуру, включайте кавомолку з перервами на охолодження мотора). Змішати мигдальне і фінікову массы.
3. Вівсяні пластівці змішати з какао і змолоти на борошно. Додати до суміші і швидко перемішати з допомогою блендера. Готову масу зім’яти одним грудкою і прибрати в холодильник на 30-40 мин.
4. З охолодженої маси зліпити цукерки. Це можуть бути і прості кульки, і ось такі черепашки. З черепашками доведеться повозитися. Равлики зробити простіше всього: скатайте джгутики з потовщенням, скрутіть по спирали.

5. Стулки я робила з допомогою цих раковин і зубочистки. Мідії ліпила вручну. Результат розчулює і мене саму. Це найприємніше у роботі 😌