Печиво з яблуками і сливами

Як смачно зробити Печиво з яблуками і сливами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дуже ніжне тісто з яскравою ароматний начинкою.

Інгредієнти

для тесту:
вершкове масло(кімнатної температури) 100г
Сметана 150г
борошно 300г
розпушувач 3г (1чл)
яйце 50г
сіль щіпка

для начинки:
Яблуко 3-4шт (400г)
Сливи 400г
Сік і цедра одного апельсина
Цукор 30г (можна більше, за смаком)
Кардамон 1чл

Печиво з яблуками і сливами покроковий рецепт

1. приготувати тісто: змішати борошно, сіль і розпушувач. змішати віночком яйце і сметану, додати масло, добре перемішати з сухими інгредієнтами, вимісити трохи липке тісто, покласти в пакет і на годину в холодильник (можна більше).
2. Приготувати начинку: Видалити кісточки з слив, додати дрібну цедру, цукор, апельсиновий сік, кардамон або корицю, проварити під кришкою на повільному вогні до м’якості, хвилин 15-20. Пробити блендером. Яблука порізати дрібними кубиками і змішати зі сливовим пюре.
3. Тісто розділити на дві частини, кожну розкачати на присипаної борошном поверхні, вирізати круги діаметром 8-10см.(після того, як вирізали, трохи розкачати, щоб товщини була 2мм, але можна залишити і товщі, як більше подобається).
4. На половинку кожного кола викласти ложку начинки, закрити другою половинкою тіста, по краю пройти виделкою або скріпити як вареник, зробити зверху на заготовках по три невеликих надреза.
5. Викласти на деко, застелене пергаментом. Змастити зверху злегка збитим яйцем і посипати сумішшю цукру і кориці. Випікати в розігрітій до 180-200С духовці хвилин 15-20.
6. До легкого золотистого кольору. Кількість цукру в начинку можна збільшити, якщо подобаються солодкі десерты.