Сирний Пиріг з начинкою цитрусової

Пиріг домашній лимонад м’ята простий рецепт. Сирний Пиріг з цитрусовою начинкою.

Інгредієнти

Форма діаметром 26-28 см

Тісто
180 гр вершкового масла кімнатної температури
100 цукру
3 яйця с1
3 г ваніліну
10 гр розпушувача
+/- 400 гр борошна

Цитрусовий соус
1 стандартний лимон
1 стандартний лайм
2 апельсина (+/-525 гр)
150 гр цукру
30 гр крохмалю
50-60 гр. апельсинового соку холодного

Сирна основа
650 гр сиру
150 гр цукру
10 гр м’яти
3 яйця с1
180 гр вершків 33%
50 гр крохмалю
3 г ваніліну
+/- 50-60 гр соку апельсина

Сирний Пиріг з цитрусовою начинкою покроковий рецепт

1. Тісто.
Вершкове масло відміряємо в діжу міксера і збиваємо з цукром до об’єднання. Додаємо ванілін і розпушувач, перемішуємо до однорідності. З 1 додаємо яйця, щоразу добре збиваючи до повного об’єднання яйця з тестом. Просіваємо борошно і замішуємо тісто. Тісто має бути гладким і м’яким. Прибираємо в пакет і в холодильник.
2. Цитрусовий соус. Сік змішати з крохмалем, перемішати до однорідності. Натерти цедру цитрусових (намагаючись не чіпати білу плівку, щоб починають не гірчить) в сотейник. Додати цукор і перемішати. Очистити цитрусові від шкірки як яблуко, захоплюючи білу плівку. Вирізати філе м’якоті у всіх цитрусових в сотейник, слідкуючи, щоб туди не потрапили кісточки. З серцевин цитрусових також вичавити сік в сотейник.

Поставити сотейник на плиту і довести до кипіння і розчинення цукру. Крохмальний сік ще раз добре перемішати і влити в сотейник інтенсивно перемішуючи. Варити до загущення і зміни кольору. Перелити в іншу миску і накрити харчовою плівкою. Якщо ви не будете використовувати лимон лайм та в начинку, то зменшите кількість цукру, або додайте лимонної кислоти, щоб відрегулювати вкус.

3. Сирна основа. М’яту вимити, обсушити, перекласти у високу склянку. Додати сік і пюрировать. Сир відважити в миску, додати пюре м’яти, крохмаль. Добре перемішати. Пробити масу блендером. Додати по 1 яйця, кожен раз добре вимішуючи до однорідності. В діжу міксера відважити холодні вершки і збити до м’яких стійких піків. З’єднати сирну основу і вершки, акуратно перемішати лопаткою до объединения.

4. Збірка. Я використовую розсувне кільце. На деко викласти пергамент і зверху поставити кільце. Або затягнути кільце фольгою.= поставити на деко. Продовження карусели.