Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами

Як смачно зробити Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Вершкове масло – 300 гр.,
Цукор – 150 гр.,
Борошно – 350 гр.,
Яйця – 5 шт.,
Розпушувач – 0,5 ч. л.,
Сухофрукти (за смаком) – все разом 500-600 гр.,
Горіхи (за смаком)-все разом 400 гр.,
Ваніль.

Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами покроковий рецепт

1. Сухофрукти промити і нарізати маленькими кубивами. Порубати горішки. Ретельно збиваємо масло, додаємо цукор і ваніль, збиваємо близько 3-5 хвилин. Далі додаємо борошно і розпушувач, перемішуємо. Починаємо додавати по 1 яйцю. Далі додаємо сухофрукти і горіхи і перемешиваем.
2. При бажанні можна додати цедру апельсина! Беремо форму для кексу (або форми), змащуємо олією і викладаємо туди тісто. Випікаємо, якщо у великій формі близько 1 години при 180 градусах, потім випікаємо при 160 градусах до готовності (приблизно ще на 1,5). Кекс вийде ще смачніше, якщо його просочити протягом тижня!
3. Я просочувала настоєм з кориці і гвоздики (для просочення взяла пару паличок кориці + гвоздику 10 шт. + 1 ст. л. цукру і окріп, залишила на годину)! І так кожен день! Можна не просочувати нічим, він так і буде вкусным.
4. Зверху я прикрасила безе ( збити 1 яєчний білок, ваніль і 130 гр. цукрової пудри). Можна просто посипати цукровою пудрою! Виходить дуже смачно і ароматно😋

Відео рецепт 👇