Як зробити смачний Торт Медовик з чорносливом і горіхами з кремом зі згущеного молока і сметани простий рецепт. Наступаючі свята – чудовий привід порадувати сім’ю смачним тортом! І я зараз не тільки про 1 вересня, але і величезна кількість сімейних урочистостей. І так, я завжди буду стверджувати, що навіть найпростіша шарлотка, приготована самостійно, краще торта з сумнівним складом. Але не шарлоткою єдиної наповнені наші домівки. Простий в приготування, але ефектний навіть з мінімальним декором (на крайній випадок завжди можна додати топеры і свічки).
Інгредієнти
(діаметр 18 див.)
Коржі:
Яйця – 110 р. (2 шт.)
Цукор-100 р.
Мед – 80 р.
Борошно – 300 р.
Рослинне масло – 30 р.
Вершкове масло – 20 р.
Сода – 2 повні чайні ложки
Крем:
Сметана 20-25% жирності – 400 р
Варене згущене молоко – 380 р
Волоський горіх – 100 г
Чорнослив – 130 р.
Ром – 50 р.
Торт Медовик з чорносливом і горіхами з кремом зі згущеного молока і сметани покроковий рецепт
1. В сотейнику злегка збити яйця з цукром віночком, додати мед і масло. Все добре перемішати і поставити на водяну баню. Як тільки суміш стане однорідною – додати соду. Суміш почне пузиритися, світлішати і збільшиться в розмірі 2-3 раза.
2. Коли реакція соди пройде, додати в гарячу суміш борошно, добре перемішати і, постійно помішуючи, проварити на водяній бані 5-7 хвилин. Зняти з вогню. Робочу поверхню припылить борошном , перекласти гаряче тісто (не повинно бути жорстким та пружним, але має залишатися трохи липким і м’яким).
3. Від теплого тіста відрізати невеликий шматочок і розгортайте максимально тонко до необхідного розміру. Рекомендую розгортати на папері для випікання та килимі, на якому будуть випікатися коржі Випікати при 180°C 3-5 хвилин до золотистого цвета.
4. Крем:
Сметану, варене згущене молоко збити. Горіхи порубати, чорнослив (рекомендую попередньо залити міцним алкоголем на кілька годин) нарізати кубиком.
Сметану, варене згущене молоко збити. Горіхи порубати, чорнослив (рекомендую попередньо залити міцним алкоголем на кілька годин) нарізати кубиком.
5. Збірка:
Відкласти один корж. Кожен корж промазати кремом (~75 р. або 2 ст. л.), через один посипаючи дробленными горіхами і чорносливом. Нанести крем на самий верхній корж і боки, обсипати крихтою подрібненого коржа, який оставили.
Відкласти один корж. Кожен корж промазати кремом (~75 р. або 2 ст. л.), через один посипаючи дробленными горіхами і чорносливом. Нанести крем на самий верхній корж і боки, обсипати крихтою подрібненого коржа, який оставили.
6. Прибрати мінімум на три години на холод. Насолоджуйтеся неповторним смаком, розділивши чаювання з рідними і близкими.