Торт Медовик з чорносливом і горіхами з кремом зі згущеного молока і сметани

Як зробити смачний Торт Медовик з чорносливом і горіхами з кремом зі згущеного молока і сметани простий рецепт. Наступаючі свята – чудовий привід порадувати сім’ю смачним тортом! І я зараз не тільки про 1 вересня, але і величезна кількість сімейних урочистостей. І так, я завжди буду стверджувати, що навіть найпростіша шарлотка, приготована самостійно, краще торта з сумнівним складом. Але не шарлоткою єдиної наповнені наші домівки. Простий в приготування, але ефектний навіть з мінімальним декором (на крайній випадок завжди можна додати топеры і свічки).

Інгредієнти

(діаметр 18 див.)

Коржі:
Яйця – 110 р. (2 шт.)
Цукор-100 р.
Мед – 80 р.
Борошно – 300 р.
Рослинне масло – 30 р.
Вершкове масло – 20 р.
Сода – 2 повні чайні ложки

Крем:
Сметана 20-25% жирності – 400 р
Варене згущене молоко – 380 р
Волоський горіх – 100 г
Чорнослив – 130 р.
Ром – 50 р.

Торт Медовик з чорносливом і горіхами з кремом зі згущеного молока і сметани покроковий рецепт

1. В сотейнику злегка збити яйця з цукром віночком, додати мед і масло. Все добре перемішати і поставити на водяну баню. Як тільки суміш стане однорідною – додати соду. Суміш почне пузиритися, світлішати і збільшиться в розмірі 2-3 раза.
2. Коли реакція соди пройде, додати в гарячу суміш борошно, добре перемішати і, постійно помішуючи, проварити на водяній бані 5-7 хвилин. Зняти з вогню. Робочу поверхню припылить борошном , перекласти гаряче тісто (не повинно бути жорстким та пружним, але має залишатися трохи липким і м’яким).
3. Від теплого тіста відрізати невеликий шматочок і розгортайте максимально тонко до необхідного розміру. Рекомендую розгортати на папері для випікання та килимі, на якому будуть випікатися коржі Випікати при 180°C 3-5 хвилин до золотистого цвета.
4. Крем:
Сметану, варене згущене молоко збити. Горіхи порубати, чорнослив (рекомендую попередньо залити міцним алкоголем на кілька годин) нарізати кубиком.
5. Збірка:
Відкласти один корж. Кожен корж промазати кремом (~75 р. або 2 ст. л.), через один посипаючи дробленными горіхами і чорносливом. Нанести крем на самий верхній корж і боки, обсипати крихтою подрібненого коржа, який оставили.

6. Прибрати мінімум на три години на холод. Насолоджуйтеся неповторним смаком, розділивши чаювання з рідними і близкими.