
Десерт панна котта з молока простий рецепт. Такий десерт дуже простий у приготуванні, можна приготувати змінюючи кількість цукру за смаком. Ревінь можна замінити ягодами за бажанням. Так само можна прикрасити крихтою.
Інгредієнти
(на 3 формочки по 140 мл)
Желатин листової 220 бл. 4 р
Молоко ж. 3,2 % 150 р
Вершки з 32-33% 150 р
Цукор 30 г
Ревінь 100г ( кілька стебел)
Вівсяні пластівці( довгої варіння) 10 р
Сироп гренадін 150 р
Вода 100 г
Десерт панна котта з молока покроковий рецепт
1. Ревінь почистити, покласти в сироп ( гренадін + вода), довести до кипіння. Залишити до охолодження сиропу. Желатин замочити в холодній воді на 15-20 хвилин. Вівсяні пластівці обсмажити на сухій сковороді до золотистого цвета.
2. Вершки, цукор , молоко з’єднати в сотейнику , не доводити до кипіння, нагрівати до 82 – 83 градусів. Додати вівсяні пластівці, дати постояти 10-15 минут.
3. Додати віджатий желатин, добре перемішати, залити у формочки. Дати стабілізуватися в холодильнику близько 4-6 годин. Прикрасити ревенем .