Пиріг штрудель з яблуками домашній класичний в духовці

Пиріг штрудель з яблуками домашній класичний в духовці простий рецепт. Самий смачний ШТРУДЕЛЬ з фруктами, хрустка олійна скориночка і соковита, ароматна начинка 🍎 Зараз сезон яблук, слив і груш – як раз для цього, всіма улюбленого десерту👍

Інгредієнти

На 2 штруделя:
🍎400г борошна
🍎4 ст. л. (2+2) рослинного масла
🍎220г теплої води
🍎щіпка солі
🍎1 ст. л. розтопленого вершкового масла

Начинка:
🍎1-1,5 кг яблук (можна частину яблук замінити грушами, сливами, персиками, вишнею. Соковитих фруктів (персик, слива, вишня) брати не багато і можна обваляти в крохмалі)
🍎120г вершкового масла
🍎80г панірувальних сухарів
🍎100г цукру
🍎кориця за бажанням
🍎цедра апельсина за бажанням
🍎цукрова пудра для посипання

Пиріг штрудель з яблуками домашній класичний в духовці покроковий рецепт

1. У теплій воді розмішати сіль. З борошна зробити “вулкан”, в середину додати 2 ст. л.! рослинного масла і воду. Змішати до однорідності, додати вершкове масло, місити тісто близько 8-10 хвилин. Воно стане гладким. Розділити тісто навпіл, підкотити в кульки і розкачати кожен в товстий корж 15 см в діаметрі. В широку миску налити 2 ст. л. рослинного масла.

2. Вмочити в ньому коржі, покласти одну на іншу, накрити кришкою і залишити на 1 годину. Сухарі злегка обсмажити в сковороді з 50г вершкового масла. Яблука очистити і нарізати дрібними шматочками. Можна додати цедру апельсина. Духовку включити на 180°С. Одну корж розкачати на посипаному борошном килимку або великому гладкому рушник (я роблю просто на столі).
3. Потім тісто, починаючи від середини, акуратно розтягніть, потім товсті краї теж розтягніть. Вийде великий прозорий шар. Посипати тісто сухарями, розподілити зверху яблука без соку! Зверху присипати 50г цукру і за бажанням – корицею. Краї тіста з боків загнути над начинкой.

4. Акуратно згорнути штрудель в рулет, допомагаючи собі килимком (тканиною). Викласти на змащений пергамент на деко. Змастити штрудель частиною решти масла. Також згорнути другий і змастити маслом (залишити 1/3 олії для готових штрудель).

5. Випікати близько 45 хвилин до рум’яного кольору. Змастити рештою олією і присипати пудрою. Дуже смачно в теплому вигляді з мороженым.