Ягідний пиріг з чорницею з пісочного тіста

Готуємо смачний Ягідний пиріг з чорницею з пісочного тіста рецепт простий в духовці. Друзі, цей пиріг можна приготувати за 35 хвилин: 10 з них піде на приготування, 25 на випічку. Настільки швидко у вас вийде дуже смачне частування.

Інгредієнти

Для пісочного тіста:
300 г пшеничного борошна
6 г розпушувача
70 г цукрової пудри
30 г цукру Демерара (тростинного)
Щіпка солі
2 яєчних жовтка
160 г вершкового масла
2 ч. л. лимонного соку

Для начинки:
300 г чорниці/брусниці
70 г цукру
2 ч. л. кукурудзяного крохмалю
1 ч. л. лимонного соку
20 г цукру Демерара (тростинного) для посипання

Ягідний пиріг з чорницею з пісочного тіста покроковий рецепт

1. Я випікала в квадратній розсувний формі. У мене вийшов прямокутник 22*25 див. Можете брати форму меншого розміру, тоді пиріг буде вище. На деко кладу пергамент з силіконовим покриттям, з них пиріг знімається максимально просто. Змішуємо борошно, цукрову пудру, розпушувач, сіль і тростинний сахар.

2. Додаємо масло, порзане на шматки, лимонний сік і жовтки. Замішуємо руками, перетираємо інгредієнти до того моменту, коли тісто стане розсипчастим. Викладаємо на деко більшу частину тіста, притискаємо руками все основу. Слідом кладемо начинку.

3. Змішуємо ягоди з цукром, крохмалем і лимонним соком. Викладаємо начинку на тісто. Посипаємо рештою тестом зверху. Тісто не обов’язково повинна покривати всю начинку. Присипаємо зверху тростинним цукром. Випікаємо при 200 градусах близько 25 минут.