Торт «Медовик» з кремом з кокосового молока і яблучним пюре

Як смачно зробити Торт «Медовик» з кремом з кокосового молока і яблучним пюре простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Висота мого торта приблизно 4,5. Випікала в розсувний формі 15 див. Вага близько 700 р.

КРЕМ: (раджу приготувати заздалегідь)
▪️270 г кокосового молока
▪️20 г соєвого борошна (можна замінити на рисову або крохмаль)
▪️50 г кокосової пасти
▪️50 г меду (можна замінити сиропом)
▪️2 ст. л лимонного соку

КОРЖІ:
▪️100 г яблучного пюре (у мене домашнє, трохи густіше дитячого)
▪️80 г кокосового цукру
▪️60 г кокосового масла
▪️30 г рослинного молока або води

▪️80 г рисового борошна
▪️80 г нутовой борошна
▪️10 г псиллиума (змолоти в пудру в кавомолці)
▪️1 ч. л. без гірки соди

Торт «Медовик» з кремом з кокосового молока і яблучним пюре покроковий рецепт

1. КРЕМ:
•Молоко і борошно змішати в сотейнику (пробити блендером для однорідності).
•Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, поваримо ще 0,5-1 хвилину, постійно активно помішуючи. Маса охолоджується хвилин 10.
•Додаємо пасту, мед, лимон. Пробиваємо заглибним блендером. Прибираємо крем в холод. Готовий крем (стабілізований) негустий, як сметана, він розрахований для складання торта кольце.
2. КОРЖІ:
•окремо Змішуємо сухі: борошно, пудру псиллиума, соду.
•У сотейнику змішати пюре, цукор, масло, воду. Доводимо до кипіння, до піни, вимикаємо, перемішуємо.
•Сухі інгредієнти додаємо в рідкі, швидко вимішуємо тісто.
•Прибираємо остигати на пару годин, щоб тісто охололи, стало менш липким і зручним для розкочування. Обов’язково прикрити.
•Розділити на 6 частин (~ 70 г). Поки одну використовуємо, інші чекають прикритими в холоді.
•Розкачуємо відразу на килимку. Формою або тарілкою відміряємо потрібний розмір (15 см в діаметрі) + приблизно по 0,5 см залишаю обрізки по колу, їх можна відсунути від кола, їх теж запікаємо (це буде крихта).
Якщо тісто складно розкачати, а чекати немає можливості, можна присипати рисовим борошном, зовсім трохи.
•Наколоти корж виделкою по всій поверхні.
•Випікаємо кожен корж (по черзі) 5-6 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
•Поки випікається один, розкачуємо наступний і тд.
•Спечений корж відразу (через хвилинку) опрокидываем з килимка на тарілку і щільно прикривають, він не повинен сохнути, а обрізки відкладаємо окремо, вони повинні засохнути і стати крихтою.
•Так з усіма коржами, складаємося один на одного і прикриваємо. Коржі остигають, можна поставити в холодильник.
3. ЗБИРАЄМО ТОРТ: (на кільці)
На кожен корж приблизно по 55 г крему, і залишиться ~ 30-35 г крему для фінального покриття краю під крихту. Корж викладаємо на нього крем, вирівнюємо ложкою, і так збираємо весь торт. Кільце щільно закриваємо зверху і прибираємо в холодильник на кілька годин (на ніч).
4. ПРИКРАСА:
Дістаємо з кільця і прикрашаємо крихтою за бажанням. Решта обрізки сохнуть при кімнатній температурі. Смалываем їх в кавомолці. Раджу не залишати багато обрізків, крихітка робить торт суші (для повного покриття крихтою потрібно ~ 40 грамів, але можна покрити тільки боки, тоді менше, або взагалі не покривати).
5. *якщо звичайний цукор (не кокосовий), то спочатку у сотейнику розтопіть його, щоб він став темніше і з’явився карамельний смак. Потім додавайте все інше. *за бажанням можна додати по 0,5-1 ч. л кориці, кардамону, імбиру в рідку масу для коржів. Ваніль теж по желанию.