Шведський шоколадний торт Кладкака (Kladdkaka)

Шведський шоколадний торт Кладкака (Kladdkaka) простий рецепт. Kladdkaka в перекладі з грецької мови «липкий / брудний пиріг», тому що головна його особливість — це в’язка, ніжна і соковита текстура.
Мені здається, це самий простий пиріг, який я коли-небудь готувала. Всього 6 інгредієнтів, які знайдуться у кожного вдома. Просто потрібно все перемішати і відправити в духовку випікатися (головне – не перетримати, а то вийде брауні). От і все, от і все.

Інгредієнти

На невелику форму. У мене прямокутна 22 на 14

• 135 г розтопленого вершкового масла (не гарячого)
• 180 г цукру
• 3 яйця
• 110 г борошна
• 50г какао (у мене алкализированное для більш насиченого кольору)
• 1/2 ч. л. ванільного екстракту
• щіпка солі

Шведський шоколадний торт Кладкака (Kladdkaka) покроковий рецепт

1. В мисці злегка збиваємо яйця з цукром. Додаємо борошно, какао, ванільний екстракт, сіль, перемішуємо. В кінці додаємо масло і вимішуємо лопаткою однорідне тесто.
2. Викладаємо тісто у форму, розрівнюємо поверхность.
3. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 180° приблизно 20 хв. Подаємо з кулькою коханого мороженого.