Сыроедческий яблучний пиріг з фініками і волоськими горіхами

Готуємо Сыроедческий яблучний пиріг з фініками і волоськими горіхами простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Для яблучного шару:
Яблука – 3 шт.
Лимонний сік – 2 ст. л.
Кориця – 1 ст. л.

Для карамелі:
Фініки – 150 г
Рослинна молоко – 70 мл (автор використовувала кокосове молоко)
Рослинне масло – 2 ст. л. (Автор використовувала кокосове масло)
Ваніль – на кінчику ножа.

Для коржа:
🌰 Волоські горіхи – 200 г

Для горіхової крихти:
🌰 Будь-які горіхи – 60 г

Сыроедческий яблучний пиріг з фініками і волоськими горіхами покроковий рецепт

1. Фініки і горіхи залити холодною водою і залишити на кілька годин, можна навіть на ніч. ⠀ Готуємо яблука: ⠀ Яблука помити, очистити від шкірки і видалити серцевину. Кожне яблуко нарізати на часточки. Потім кожну часточку дуже тонко нарізати. У глибокій мисці змішати нарізані яблука разом з корицею і лимонним соком.
2. Викласти тонким шаром яблука на аркуші дегідратору, і відправити сушитися дегидратор на 10 годин при температурі 40°C. Також можна сушити яблука в духовці на самій мінімальній температурі з відчиненими дверцятами. ⠀
3. Готуємо карамель: ⠀ З фініків видалити кісточки і зняти шкірку. Відправити очищені фініки в чашу блендера. Туди ж додати рослинне молоко, рослинне масло і ваніль. Інгредієнти подрібнити до однорідної консистенції. ⠀
4. Готуємо корж: ⠀ Відправити в чашу блендера промиті горіхи (200 г). Подрібнити. Перекласти подрібнені горіхи в глибоку миску і до них додати половину готової карамелі (Можна трохи менше половини. Карамель йде і в корж, і в яблучний шар). Перемішати. ⠀
5. Готуємо горіхову крихту: ⠀ Відправити горіхи (60 г) в чашу блендера і подрібнити. ⠀ Готуємо яблучний шар: ⠀ Сушені яблука пересипати в глибоку миску. Туди ж відправити залишилася карамель. Перемішати. ⠀
6. Збираємо пиріг: ⠀ Готову горіхову масу розподілити по формі зі знімним дном, і прим’яти силіконової лопаткою, формуючи рівний пласт. Зверху на підготовлений корж викласти яблучний шар, і так само рівномірно розподілити по всій формі лопаткою. Зверху посипати горіховою крихтою. Дістати пиріг з форми і нарізати на порційні кусочки.