Шоколадний торт з печива і згущеного молока без випічки

Коли дуже хочеться тортика, а в будинку тільки печиво 🍪 і шоколад 🍫🍫🍫 Робимо шоколадну ковбаску на новий лад 😁😉👌! Шоколадний торт з печива і згущеного молока без випічки простий рецепт. Я вже збилася з рахунку, скільки опублікувала різних рецептів цього десерту, але він ніколи нам не набридне! А, стало бути, і скарбничка рецептів буде тільки поповнюватися! У вигляді тістечок я вже ковбаску робила, хто зі мною давно, напевно, пам’ятають.
Як внучка в кадрі їх з молочком лопає 😁😂, дійшла справа і до торта! Як вам така подача 🤗? Відразу, забігаючи вперед, скажу, що вершкове масло я не забула, воно нам не знадобиться, а ось шоколаду треба багато, але його зараз можна купити по акціях! І, запевняю, коли ви спробуєте приготувати ковбаску за цим РЕЦЕПТОМ, то про масло більше не згадаєте 😁🙌

Інгредієнти

(на силіконову форму обсягом 700-800 мл):

230 г темного печива (у мене Орео, начинку я викидаю 😂, але можна взяти будь -)
220 г світлого печива
200 г вершків 10%
50 г води
100 г згущеного молока
20 г какао-порошку
ваніль опціонально
250 молочного шоколаду🍫

Шоколадний торт з печива і згущеного молока без випічки покроковий рецепт

1. Темне печиво змолоти у крихту, світле печиво поламати на шматочки, з’єднати в мисці. У сотейнику з’єднати вершки, воду, згущене молоко, ваніль, какао, довести до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи, і прокип’ятити 2-3 минуты.
2. Зняти сотейник з вогню, додати в суміш шоколад 🍫 і ретельно вимісити до отримання однорідної маси. Масу з’єднати з печивом, перемішати і викласти в силіконову форму, утрамбовувавши, намагаючись заповнити самі дрібні виїмки, щоб тортик вийшов рівненький і в красивенький.

3. Поставити форму на дощечку, накрити плівкою і прибрати в морозильник до повного застигання (краще на ніч). Замерзлий тортик витягти з форми, покласти на блюдо і відправити в холодильник для дефростації. Потім прикрасити за бажанням і з’їсти з удовольствием.