ПП кулич краффин з сиру і цільнозерновий борошна

Як зробити ПП кулич краффин з сиру і цільнозерновий борошна корисний рецепт простий.

Інгредієнти

– 180 г сиру 5%
-135 г цільнозернового борошна пшеничного
– 1 яйце
-35 г масла (кокосове/вершкове)+5 р змастити тісто і форму
-5-7 г розпушувача або 3 г соди
– підсолоджувач за смаком (6-9 м fitparad/prebiosweet)
– 40 г шоколаду (можна додати курагу/ізюм/цукати/волоський горіх, в цілому до 50-80 г начинки)
– кориця за бажанням
*форма для паски діаметром 9-10 см

ПП кулич краффин з сиру і цільнозерновий борошна покроковий рецепт

1. ретельно Змішуємо сир, розтоплене масло, яйце. додаємо борошно, розпушувач, корицю, підсолоджувач, замішуємо тісто руками. прибираємо в харчову плівку і в холодильник на 2-3 години або в морозилку на 20-30 хвилин. Силіконовий килимок посипаємо борошном, викладаємо тісто, зверху харчову плівку і розкочуємо качалкою в тонкий пласт, знімаємо харчову пленку.

2. Змащуємо тісто олією і посипаємо подрібнений шоколад. Звертаємо в рулет, розрізаємо уздовж, відступивши від краю 2-3 див. Один бік скручуємо в рулет і встановлюємо його як підставу паски, скручуємо другу частину в рулет і завитком до верху встановлюємо на підставу кулича.

3. Відправляємо у форму змащену олією і в духовку на 50-60 хвилин при 180 градусах, перевіряючи готовність шпажкою (верх сильно підрум’яниться, це нормально, для того, щоб паска пропікся всередині). залишаючи остигати, краще накрити харчовою плівкою, щоб краффин не підсох і залишився м’яким внутри.

Відео рецепт 👇