Сирний кекс маково-лимонний

Як смачно зробити Сирний кекс маково-лимонний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Рецепт розрахований на хлібну форму 20х10 см:
Вершкове масло-120 г, цукор-180 г, 220 г сир, яйця (категорія с1) 3 шт, борошно пшеничне 220 г, розпушувач тіста 7 г, мак 20 г, цедра і сік 1 лимона, ваніль за бажанням.

Сирний кекс маково-лимонний покроковий рецепт

1. М’яке масло збити з цукром, додати протертий через сито сир і сік лимона – перемішати, потім додати яйця, ваніль і знову збити. Слідом додаємо просіяне борошно, розпушувач, сіль, мак, цедру – перемешиваем.

2. Викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом і відправляємо в духовку, розігріту до 170 градусів, на ~50 минут.

3. Готовність перевіряйте шпажкою, повинна виходити сухою, точний час випічки буде залежати від вашої духовки і розміру формы.

4. Готовий кекс можна змастити грецьким йогуртом, прикрасити лохиною і мигдальними лепестками.

Відео рецепт 👇