Пиріг з ревеню, ягід і безе меренгою

Як приготувати Пиріг з ревеню, ягід і безе меренгою рецепт простий в духовці. Ніжне тісто, начинка з кислинкою і повітряне суфле меренги…це дуже смачно! Ідеальний пиріг з точки зору безвідходного виробництва: всі білки і жовтки йдуть у справу))👍 Основа тут не бісквіт, а швидше кекс, і вона ідеальна! Не суха і готується просто)

Інгредієнти

(для рознімної форми діаметром 23 см):

150 г розм’якшеного вершкового масла
125 г цукру
150 г борошна
5 яєць
75 г крохмалю
1,5 ч. л. розпушувача
600 г ревеню або 300-400 грам кислих ягід (або і те, й інше, як у мене в цей раз)
Щіпка солі
1 ч. л. лимонного соку
150 г цукру – для меренги

Пиріг з ревеню, ягід і безе меренгою покроковий рецепт

1. 3 яйця розділити на білки і жовтки Масло збити з цукром і сіллю в піну, додати жовтки і 2 яйця. Борошно змішати з крохмалем і розпушувачем, вмішати до яєчної маси. Духовку розігріти до 180, форму змастити маслом.

2. Ревінь вимити, очистити, нарізати на брусочки довжиною 4 див. Ягоди промити, якщо потрібно, обсушити. Заморожені ягоди попередньо розморожувати не треба! Заповнити тестом форму, зверху – ревінь і/або ягоди, злегка втиснути в тісто або викласти тісто в 2 этапа.

3. Випікати 25 хвилин до напівготовності. В цей час збити білки з цукром і лимонним соком до міцних піків. Викласти меренгу на пиріг, випікати ще 20 минут.

Відео рецепт 👇