Полуничний зефір з шампанським і агар агаром

Як зробити домашній Полуничний зефір з шампанським і агар агаром на день всіх закоханих.

Інгредієнти

В діжу міксера:
Пюре полуниці (попередньо уваренной) -100г
Цукор -100г
Білок -40г
Лимонна кислота -щіпка

В сотейник :
Шампанське -120г
Агар агар -7г (900)
Цукор -200г
Інвертний сироп -25г

Полуничний зефір з шампанським і агар агаром покроковий рецепт

1. Заздалегідь нарізаємо шоколад шматочками (гіркий). У чаші міксера з’єднуємо білок, цукор, пюре і лимонну кислоту починаємо збивати на середній швидкості. У сотейнику: Агар і шампанське змішуємо ставимо на плиту і доводимо до гелеподібного стану (повинен закипіти), всипаємо цукор і додаємо інвертний сироп варимо на вогні трохи більше среднего.
2. Після закипання сиропу збільшуємо швидкість міксера до максимальної До моменту готовності сиропу білки з пюре повинні побіліти і збільшиться в розмірі (збиваємо до міцних піків). Варимо Сироп до 110 градусів( до карамельної павутинки).
3. На максимальній швидкості міксера влити сироп по краю чаші тонкою цівкою у збиту масу не зачіпаючи віночок. Збиваємо ще хвилинку до так званих печерок і всипаємо заздалегідь нарізаний шоколад (краще Горький).
4. Перекладаємо в мішок з насадкою відкрита зірка (щоб наш шоколад не застряг) і відсаджуємо завитки. Час дозрівання від 10 до 24 годин. Термін зберігання без інвертного сиропу 3-7 днів, якщо з сиропом до 2х недель.