Карамелізовані апельсини в шоколаді

Як смачно зробити Карамелізовані апельсини в шоколаді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. АПЕЛЬСИНИ В ШОКОЛАДІ – підказую вам ще одну круту ідею для смачного новорічного подарунка вашим рідним🎁Неймовірний смак цього десерту ви не забудете ніколи😋👍Один раз спробувавши його, мої близькі чекають його знову і знову😍 Цукати без шоколаду я додаю в різдвяний кекс – штоллен, так і в будь-яку випічку взагалі. 🍊

Інгредієнти

апельсини
шоколад

Карамелізовані апельсини в шоколаді покроковий рецепт

1. Добре вимити щіткою в гарячій воді 5 – 6 невеликих апельсинів. Нарізати їх кружальцями, товщиною 5-7 мм Опускаємо в киплячу у великій каструлі воду на 2-3 хвилини, щоб пішла гіркота з шкірки. Воду злити. Закип’ятити 300г води і 550г цукру, можна додати розрізаний стручок ванілі, ванільний цукор, корицю, бадьян і. т. д. Помішуючи варимо сироп до розчинення сахара.
2. В широку каструлю або сковороду викладаємо апельсини, якщо вони вологі, осушити паперовим рушником. Залити гарячим цукровим сиропом і на повільному вогні варити 1,5 – 2 години до майже прозорості білої частини шкірки апельсинів. Вони будуть спливати, раджу зверху покласти на них тарілку або кришку маленького діаметру, щоб вони були в сиропі полностью.

3. Відкинути приготовані апельсини на сито і викласти їх на паперовий рушник, просушити. Поставити в розігріту духовку до 90-100°C деко з розкладеними апельсинами на пергаментним папері. Підсушити близько 30 хвилин з одного боку, перевернути кружечки, і підсушити з іншого стороны.
4. На водяній бані на маленькому вогні розігріти чорний шоколад, вмочати в нього остиглі апельсини, зайву стряхнути, і викладати на пергамент для застигання шоколаду. Зберігати в закритому контейнері в прохолодному місці. Цукати без шоколаду можна зберігати в холодильнику кілька месяцев.