Рубаний торт з мандарином і заварним кремом

Як зробити смачний Рубаний торт з мандарином і заварним кремом рецепт простий.

Інгредієнти

Основа:
(у мене діаметр 18 см і торт низький, ви можете зробити 16 см)
1. Борошно – 390г
2. Вершкове масло 82,5% – 340г
3. Крижана вода – 140г

Заварний крем:
1. Вершки 33% – 200г
2. Молоко 3,2% – 300г
3. Ванільний цукор – 30г
4. Білий цукор – 70г
5. Яйця З – 2 шт
6. Ванільна паста – 1/2 ч. л.
7. Борошно пшеничне – 25г
8. Масло вершкове 82,5% – 50г

Рубаний торт з мандарином і заварним кремом покроковий рецепт

1. Основа:
1. Вершкове масло прибрати в морозилку на 1 годину.
2. Борошно помістити в чашу, туди ж натерти заморожене масло. Ножем перетворити в однорідну крихту.
3. Додати воду і швидко замісити тісто в ком (він може бути не однорідний, головне не довго вимішувати тісто).
4. Ділимо тісто на шматочки по 120г, катаємо кульки і прибираємо в морозилку. Охолоджуємо тісто 40-50 хвилин.
5. Духовку розігріти до 200 градусів.
6. Дістати кульки, тонко розкачати, вирізати потрібний діаметр, наколоти виделкою і випікати 7 хвилин.
7. Таким чином випекти всі коржі й обрізки і остудить.
2. Заварний крем:
1. Молоко і вершки з’єднати, довести до кипіння і відразу зняти з вогню.
2. Цукру, борошно, яйця і ваніль з’єднати в сотейнику і розтерти до однорідності.
3. Частина гарячої вершково-молочної суміші додати в яєчну і швидко розмішати.
4. Яєчну суміш перелити в сотейник до решти молочної частини і постійно помішуючи довести до загустіння.
5. Заварний крем зняти з вогню, додати холодне масло і пробити акуратно (без бульбашок) блендером.
6. Накрити плівкою і охолодити до кімнатної температуры.

3. Збірка торта:
1. В якості прошарку я використовувала покупної джем з мандаринів. Ви можете використовувати будь-густий джем.
2. Покласти перший корж, рясно змастити його заварним кремом.
3. Накрити другим коржем, трохи притиснути. Другий корж добре змастити мандариновим джемом. Зверху покласти наступний корж, трохи притиснути і рясно змастити заварним кремом.
4. Так, чергуючи шари, зібрати весь торт. На верхній корж нанести заварний крем, повністю покрити торт і боки і прибрати в холодильник на стабілізацію.
5. Після стабілізації знову нанести по всій поверхні заварний крем, і повністю обсипати торт крихтою від обрізків бісквіта.
6. Прикрасити за бажанням (я прикрашала сушеними шматочками мандарина) і подавати до столу! 🎄