Ніжний пиріг галета з нектаринами

Сьогодні пропоную Вам приготувати ніжний пиріг галета з нектаринами рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Для тесту:
Борошно – 200 грам
Розпушувач – 1 чайна ложка
Сіль – ¼ чайної ложки
Вода – 100 мл
Вершкове масло – 50 грам

Для начинки:
Нектарини – 2 штуки
Крем-сир (або пастоподібний сир, сир, філадельфія) – 130 грам
Яйце – 1 штука
Сік лимона – 1 чайна ложка
Цедра лимона – ½ чайної ложки
Крохмаль – 1 столова ложка
Цукор – 70 грам

Крім того:
Жовток для змазування
Цукор і цукрова пудра – для посипання

Ніжний пиріг галета з нектаринами покроковий рецепт

1. Для тесту нам знадобиться 200 грам борошна. Висипаємо її в глибоку миску. Додаємо 1 чайну ложку розпушувача, щіпка солі і все перемішуємо. У сотейник наливаємо 100 мл води і кладемо 50 грам вершкового масла. Всі доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Як тільки вода закипіла, вимикаємо вогонь і виливаємо масу в борошно. Акуратно замішуємо тісто. Дивіться, не обожгитесь. Спочатку Я замішую ложкою, потім руками.

Рідина стає вже не такою гарячою. Тісто повинне вийти еластичним і зібратися в грудочку. Загортаємо його в поліетиленовий пакет і залишаємо відпочити 20 хвилин при кімнатній температурі. Тим часом підготуємо начинку. У нектаринів потрібно видалити кісточки. Достатньо буде 2 плодов.

2. М’якоть нарізаємо такими часточками. Якщо нектарини зовсім дрібні, візьміть 3 штучки. Окремо в чашу викладаємо 130 грам крем-сиру. Розбиваємо 1 маленьке яйце. Висипаємо 70 грам цукру, додаємо 1 столову ложку крохмалю. Для аромату натремо трохи цедри лимона і додамо лимонний сік, буквально 1 чайну ложку. Все добре перемішуємо до однорідності.

Замість крем-сиру можна використовувати пастоподібний сир, або маскарпоне, або сир філадельфія. Крем-сир я готувала сама. У минулому відео я показувала, як його приготувати недорого з кефіру. Для випічки, це ідеальний бюджетний варіант. Посилання на відео я обов’язково залишу в описі. Кількість цукру теж можна регулювати. Я поклала мінімум, щоб пиріг був не сильно сладким.

3. За рецептом кладеться 100 грам. Тим часом, наше тісто відпочило. Розкачуємо його в коло товщиною приблизно 5 мм. Тепер, переносимо тісто на деко, простеленный пергаментним папером. Маслом змащувати його не потрібно. Я буду переносити, таким чином, відразу з килимка. Поверх тіста розподіляємо сирну начинку. Від краю відступаємо приблизно 4-5 див. Зверху викладаємо скибочки нектаринів. І, таким чином, підверніть тісто до центру і защипуємо краю.

Змащуємо тісто жовтком, що воно красиво зарум’янилося. І трохи присыплем цукром. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 40 хвилин. Готового пирога даємо охолонути, приблизно 1 годину, щоб сирна начинка стабілізувалася. Посипаємо його цукровою пудрою і нарізаємо на порційні шматочки. Ви тільки подивіться, як це гарно виглядає. І на смак пиріг незрівнянний. Я всім рекомендую спробувати. Приємного апетиту!