Інгредієнти
Для тесту:
Борошно – 200 грам
Розпушувач – 1 чайна ложка
Сіль – ¼ чайної ложки
Вода – 100 мл
Вершкове масло – 50 грам
Для начинки:
Нектарини – 2 штуки
Крем-сир (або пастоподібний сир, сир, філадельфія) – 130 грам
Яйце – 1 штука
Сік лимона – 1 чайна ложка
Цедра лимона – ½ чайної ложки
Крохмаль – 1 столова ложка
Цукор – 70 грам
Крім того:
Жовток для змазування
Цукор і цукрова пудра – для посипання
Ніжний пиріг галета з нектаринами покроковий рецепт
Рідина стає вже не такою гарячою. Тісто повинне вийти еластичним і зібратися в грудочку. Загортаємо його в поліетиленовий пакет і залишаємо відпочити 20 хвилин при кімнатній температурі. Тим часом підготуємо начинку. У нектаринів потрібно видалити кісточки. Достатньо буде 2 плодов.
Замість крем-сиру можна використовувати пастоподібний сир, або маскарпоне, або сир філадельфія. Крем-сир я готувала сама. У минулому відео я показувала, як його приготувати недорого з кефіру. Для випічки, це ідеальний бюджетний варіант. Посилання на відео я обов’язково залишу в описі. Кількість цукру теж можна регулювати. Я поклала мінімум, щоб пиріг був не сильно сладким.
Змащуємо тісто жовтком, що воно красиво зарум’янилося. І трохи присыплем цукром. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 40 хвилин. Готового пирога даємо охолонути, приблизно 1 годину, щоб сирна начинка стабілізувалася. Посипаємо його цукровою пудрою і нарізаємо на порційні шматочки. Ви тільки подивіться, як це гарно виглядає. І на смак пиріг незрівнянний. Я всім рекомендую спробувати. Приємного апетиту!