паска жовтий на жовтках

паска жовтий на жовтках рецепт простий. Доброго початку тижня! Обіцяла вам старовинний рецепт паски, якому понад 100 років, рівно рік! Зберігайте і печіть обов’язково, такого рецепту не знайти. Отже, вам знадобиться.

Інгредієнти

(розрахунок на 5 форм, діаметр – 11 см, висота – 10 см)

Для опари:
300 мл молока (1,2 склянки*)
50 г свіжих дріжджів (1/2 стандартної пачки)
50 г цукру (2 ст. л. з гіркою)
200 р борошна (1,25 склянки)
*Обсяг склянки – 250 мл

Для тіста:
150 г цілих яєць (3 шт.)
40 г жовтків (2 шт.)
130 г вершкового масла (0,7 пачки)
30 мл рослинного масла (1,5 ст. л.)
120 г цукру (6 ст. л.)
20 мл горілки (1 ст. л.)
3 г солі (щіпка)
700 г борошна (4,4 склянки)
200 г родзинок (1,25 склянки)

паска жовтий на жовтках покроковий рецепт

1. Готуємо опару: У тепле молоко додати цукор, дріжджі, перемішати. Додати просіяне борошно, перемішати, накрити і залишити на годину підніматися. Готуємо здобу; яйця і цукор перемішати, додати горілку і цедру лимона, сіль, вершкове масло змішати з рослинним маслом перемешать.
2. Готуємо тісто: у борошно додати опару і здобу, замісити не липке тісто, накрити і поставити на бродіння на 2 години. Після підйому додати изюм.
3. Ділимо на 5 частин, розкладаємо по формах і ставимо на підйом на 1 годину. Випікати при 165 градусів 35 хв. Перевірте на суху шпажку готовність теста.