Чізкейк з чорницею і білим шоколадом

Чізкейк з чорницею і білим шоколадом. Повітряний, весняний чізкейк 🤤

Інгредієнти

У мене роз’ємна форма d18 см

1. Печиво «Топлене молоко» – 250 грам
2. Масло вершкове – 100 грам
3. Сирний сир – 400 грам
4. Чорниця заморожена – 300 грам
5. Згущене молоко – 120 грам
6. Шоколад білий – 1 плитка
7. Вершки 10% – 4 ст. л.
8. Желатин швидкорозчинний (dr.Oetker) – 2 пакетика
9. Вода – 80 мл

Чізкейк з чорницею і білим шоколадом покроковий рецепт

1. 👉 чорницю заздалегідь розморожуємо
👉 дно рознімної форми застеляємо пергаментом
👉 печиво подрібнюємо в крихту, додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо до однорідної маси
👉 утрамбовуємо на дно і стінки форми, прибираємо в холодильник
👉 в цей час желатин заливаємо водою, перемішуємо і ставимо в бік
👉 чорницю блендеруем
2. 👉 в тарілці перемішуємо міксером сирний сир, чорницю, згущене молоко до однорідної маси
👉 набряклий желатин розтоплюємо в мікрохвильовці за 10 секунд в кілька підходів до повного розчинення желатину
👉 переливаємо желатин в сирну масу і все добре перемішуємо
👉 сирну масу перелити у форму і в холодильник хвилин на 30-40, маса повинна схопитися

3. 👉 коли маса схопилася, у тарілку ламаємо шоколад, додаємо вершки і розтоплюємо в мікрохвильовці
👉 перемішуємо до однорідної маси і переливаємо на чізкейк
👉 в холодильник години на 4
👉 перед тим, як дістати чізкейк – проводимо ножем по внутрішній стінці форми, щоб звільнити чізкейк
👉 прикрашаємо за бажанням