Ананасовий пиріг десерт

Як смачно зробити Ананасовий пиріг десерт простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ананасовий пиріг. Нещодавно гортаючи книгу Джулії Чайлд я вперше помітила рецепт заварного крему з консервованими ананасами і вирішила відразу спробувати. Що вийшло, дивіться на відео!)

Інгредієнти

Ананасовий пиріг:
▫️Банку ананасів 400-430 мл
▫️1 ч. л. борошна
▫️1 ст. л. лимонного соку
▫️30 мл коньяку
▫️2 яйця
▫️2 форми об’ємом 400 мл

Карамель:
▫️100 гр цукру
▫️1 ст. л. води

Заварний соус:
▫️2 жовтки
▫️50 гр цукру
▫️210 мл гарячого молока

Ананасовий пиріг десерт покроковий рецепт

1. Для ананасового флану зціджуємо сироп з консервованих ананасів і ріжемо їх кубиками. Нагріваємо сироп на середньому вогні пару хвилин, додаємо ананаси і варимо ще 2 хвилини. Змішуємо борошно з лимонним соком, додаємо коньяк, яйця і злегка остиглий сироп з ананасами. Нагріваємо цукор з водою до отримання карамелі і покриваємо їй форму.

2. Вливаємо ананасову і готуємо суміш в деко з водою при 120°C близько півгодини (буде ~70°C всередині). Після остуджуємо і прибираємо в холодильник на 3-4 години або на ніч. Щоб вийняти десерт, опускаємо форму в гарячу воду і проводимо ножем уздовж бортів. Перевертаємо на тарілку. Джулія Чайлд рекомендує подавати десерт із заварним соусом, в який ми додаємо карамель з формы.

3. Для соусу 2 жовтки збиваємо з цукром, вливаємо гаряче молоко тонкою цівкою, не перестаючи збивати. Потім нагріваємо на водяній бані до легкого загусання (80-82°C). Розчиняємо залишилася у формі карамель: наливаємо коньяк і нагріваємо в ковші з водою (на водяній бані). Вливаємо в соус і перемішуємо. Поливаємо соусом десерт і подаємо! 🥈9 з 10 за версією Недільного шефа Це був 259 рецепт, який я зробила по книзі Джулії Чайлд.

Відео рецепт 👇