Самий ніжний пиріг Шарлотка з яблуками на сметані в духовці

Самий ніжний пиріг Шарлотка з яблуками на сметані в духовці простий рецепт. Сезон яблук в самому розпалі, тому хочу поділитися з вами рецептом самої ніжної шарлотки, що я пробувала!

Інгредієнти

(кімнатної температури):

– 3 яйця С0
– 120 гр цукру
– 2-3 краплі ванільного екстракту
– 200 гр сметани 20%
– цедра половини лимона
– 160 гр борошна
– 5 гр розпушувача
– 500 гр яблук
– вершкове масло (для змазування форми)
– цукрова пудра (для прикраси)

Самий ніжний пиріг Шарлотка з яблуками на сметані в духовці покроковий рецепт

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів режим верх-низ. Яйця відправляємо в миску, додаємо ванільний екстракт і збиваємо до легкої піни. Додаємо цукор і збиваємо до білої пишної маси 4-6 минут.

2. Додаємо сметану кімнатної температури і цедру лимона, перемішуємо міксером на низьких обертах. Просіваємо борошно з розпушувачем і перемішуємо тісто лопаткою. Яблука нарізаємо тонкими дольками.

3. Жаростійку форму (у мене 24 см) змащуємо маслом і припыляем борошном. Викладаємо шарами: тісто, яблука, тісто, яблука, тісто. Випікаємо 40 хвилин до сухої зубочистки і рум’яного цвета.

4. (Якщо раптом у вас верх вже рум’яний, а зубочистка виходить ще сира, то зверху накрийте форму фольгою). Охолодити при кімнатній температурі, дістаємо з форми і прикрашаємо цукровою пудрою☺️

Відео рецепт 👇