Вологий сирна паска з апельсиновою цедрою без дріжджів

Вологий сирна паска з апельсиновою цедрою без дріжджів рецепт простий. І 2 види дуже смачною глазурі, яка не обсипається і не прилипає.

Інгредієнти

на 2 паски діаметр 10см

✅сир 5%-300 гр
✅масло вершкове-100 гр
✅яйця-3шт
✅борошно-250 гр
✅цукор-160гр
✅ванілін-1 пакетик
✅щіпка солі
✅Родзинки або цукати 100гр
✅щіпка соди
✅розпушувач-12гр
✅Цедра лимона і апельсина по 1ч.л

Дуже люблю шоколадну глазур. А безе теж 🔥і виглядає шикарно.

Запечена глазур (безе)
‼️2яичных білка
‼️1/3стакана цукру або цукрової пудри
‼️Крапля лимонного соку

✅Шоколадна глазур
✅Какао 25гр
✅Цукор 60гр
✅Ваніль щіпка
✅Вершкове масло 25гр
✅Вода 30мл

Вологий сирна паска з апельсиновою цедрою без дріжджів покроковий рецепт

1. Сир пробити блендером або протерти через сито. В окремій ємності збити віночком або міксером яйця, цукор, сіль, ванілін за пишної білої маси , додати розтоплене вершкове масло, сир, все ще раз ретельно перемішати до однорідної консистенції, додати просіяне борошно, разрыхлитель.

2. Соду, добре перемішати і додати замочений ізюм в апельсиновому соку на 20 хвилин, сік злити і обваляти в борошні родзинки, щоб у куличе не було порожнеч і родзинки рівномірно розподілився і додати цедру апельсина і лимона. Ще раз перемішати і розкласти по формах. Форми заполонити на 3/4. Випікати в розігрітій духовці при 180 С 40-50 минут.

3. Запечена глазур (безе).
Яєчні білки змішати з цукром і краплею лимонного соку збити до стійких піків близько 5-7 хвилин. Нанести візерунок за допомогою кондитерського мішка на теплий паска чи можна з допомогою ложки і в розігріту духовку при 200гр на 3-5 минут.

4. Все змішати в сотейнику і довести до кипіння постійно помішуючи , злегка остудити близько 3-5 хвилин і нанести ложкою на паску , прикрасити кондитерськими посипками

Відео рецепт 👇