З профітролі зі збитими вершками простий рецепт. Я зважилася осягнути тонкощі приготування цього десерту з двох причин: Їх дуже любить мій чоловік і купує їх у магазині 🙈 У мене є знайомий гуру профітролей, у якого цей десерт – фірмовий і він знає про нього все. Як це часто буває – не відразу все пішло гладко. Але… терпіння і труд як відомо…, а в нашій справі важливо зробити одне і теж дія кілька разів і пазл неодмінно складеться в голові.
Інгредієнти
Для тесту:
150 г вершкового масла 82%
180 г води
250 г борошна пшеничного вищого сорту
Щіпка солі
4-5 курячих яєць
Для начинки:
Вершки 33-35% 500 р
2 ст ложки цукрової пудри
Ванілін
З профітролі зі збитими вершками покроковий рецепт
1. В сотейнику з’єднати воду і вершкове масло, довести до кипіння і повного розчинення масла. Не знімаючи з вогню (можна збавити) всипаємо все борошно і добре перемішуємо тісто до рівномірного стану. Знімаємо сковороду з вогню і переносимо тісто в миску для подальшого вимішування. Даємо тісту охолонути пару минут.
2. Вводимо по одному яйця і кожне добре вмішуємо. Після введення третього яйця тесту залишається щільним і добре тримає форму. Останнє яйце можна вводити частинами до тих пір, поки тісто не стане еластичним (див. карусель). Тісто готово.
3. Змащувати деко тонким шаром вершкового масла і нагріти духовку до 220 градусів. Викладаємо тісто з допомогою ложки або мішка (мені подобається перший варіант) і відправляємо в духовку. Час випічки 30-35 мин.
4. Коли профітролі добре підрум’яниться, через 30 хв – знижуємо температуру до 80 градусів. Духовку не відкривати. Збиваємо вершки з пудрою і ваніліном і переносимо в мішок. Коли профітролі охолонуть наповнюємо їх кремом і посипаємо пудрой.
Відео рецепт 👇