Меренговый торт з кремом з сирного сиру і вершками

Як зробити смачний Меренговый торт з кремом з сирного сиру і вершками рецепт простий Розмаїття заради захотілося провести такий експеримент і замість звичного рулету приготувати торт! Що вийшло – дивіться самі.

Інгредієнти

Меренга
Яєчний білок – 250 гр ( у мене 9 від білків яєць 1 категорії. Якщо будуть добірні, знадобиться менше яєць, тому пишу вага)
Цукрова пудра – 250 гр
Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л з гіркою
Лимонний сік – столова ложка

Крем
Сирний сир – 200 гр
Вершки 33% – 250 гр
Цукрова пудра – 40 гр (беріть більше, якщо любите солодше)

Меренговый торт з кремом з сирного сиру і вершками покроковий рецепт

1. Яєчні білки (не допускайте попадання жовтка) збиваємо до піни, потім додаємо лимонний сік і збиваємо до освітлення маси. Потім додаємо сухарную пудру і кукурудзяний крохмаль, збиваємо до дуже щільного і глянсового стану. При перевертанні миски білки не повинні вывариваться! На міксері 300 вт знадобилося 6 минут.
2. На пергамент/тефлон викладаємо меренгу, розрівнюємо (зручно з кондитерського мішка) і ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 150 градусів. У мене пішло 30 хв, в залежності від вашої духовки може знадобитися трохи більше/менше часу. Дивіться стан на відео. Поки печеться корж приготуємо крем.
3. Холодні вершки збиваємо до легкого загусання, додаємо сухарную пудру і сирний сир, з’єднуємо міксером. Крем виходить ніжний і повітряний. Можна поки прибрати в холодильник) Готовий корж перевертаємо, знімаємо пергамент і остуджуємо на столі. Коли охолоне – ділимо на 4 части.
4. Збираємо. Корж-крем-ягоди/фрукти-корж-крем і так далі. Готове. Десерт прекрасний тим, що його можна відразу ж подавати. Йому не потрібно просочуватися. Хрусткі зверху і такі ніжні всередині коржі з повітряним кремом та свіжими ягодами – прекрасне сочетание.