Ягідний пісочний пиріг асорті з полуниці, малини і ожини

Як зробити ягідний пісочний пиріг асорті з полуниці, малини та ожини простий рецепт в духовці. Не судіть строго, я стараюсь для вас, адже ви любите і просите солодкі ролики.

Інгредієнти

Інгредієнти для конфітюру:
•Полуниця – 500 р.
•Ожина – 125 р.
•Малина – 125 р.
•Цедра лимона – 1 ч. л.
•Сік лимона – 1/2 шт.
•Цукор – 40 р.
•Крохмаль – 25 р.

Інгредієнти для пісочного тіста:
•Борошно пшеничне – 400 р.
•Масло вершкове – 200 р.
•Яйця – 2 шт.
•Цукор – 60 р.
•Молоко – 2 ст. л.
•Розпушувач – 10 р.
•Сіль – 1 щіпка
•Ванілін

Для змащування пирога:
•Жовток – 1 шт.
•Молоко – 1 ч. л.

Ягідний пісочний пиріг асорті з полуниці, малини та ожини покроковий рецепт

1. Використовуйте готовий джем або приготуйте самостійно. Можна використовувати заморожені ягоди. Для цього насамперед в сковорідку вкладаємо полуницю, чекаємо поки почне виділяти вологу і засипаємо цукром. Тушкуємо 5 хвилин і додамо інші ягоди. Готуємо на помірному вогні, гарненько все перемішуємо, додамо цедру і сік половини лимона в наш конфітюр. Варимо на помірному вогні 10 минут.

2. Використовуємо толкушку, щоб отримати однорідну масу, після чого додамо крохмаль для загустіння і знову добре перемішуємо. Відкладаємо конфітюр в бік. Приготуємо пісочне тісто. У чашу висипаємо просіяне борошно, додаємо розпушувач, пакетик ваніліну і перемешиваем.

3. Натираємо на крупній тертці крижане вершкове масло, періодично вмочаючи масло в борошно, так буде зручніше його тримати і натирати. Перетираємо борошно з маслом в крихту, намагайтеся це робити швидко, поки масло не розтануло, тоді пиріг вийде максимально розсипчастим. Туди ж додаємо яйця, цукор, трохи холодного молока і додаємо дрібку соли.
4. Виделкою швидко продукти змішуємо і далі замішуємо руками досить круте тісто, рідини більше не додавайте. У процесі від тепла ваших рук масло почне танути і тісто об’єднається в кулю. Накриваємо тісто плівкою і залишаємо на столі на 20-30 хвилин. Дістаємо тісто і відрізаємо від нього 1/4 частина і откладываем.

5. Тісто розгортаємо в коло діаметром 33-35 сантиметрів, якщо краї рвуться, то нічого страшного, підправте з руками, товщина шару повинна становити 4-5 мм. акуратно намотуємо тісто на качалку і переносимо у форму для випікання, обрізаємо зайве тісто і викладаємо нашу начинку.
6. Прибираємо пиріг в сторонку і розкачуємо залишок тіста, з допомогою різака нарізаємо смужки будь-якої ширини і укладаємо їх поверх пирога формуючи ґрати теста.

7. Змішуємо яєчний жовток і чайну ложку молока і акуратно змащуємо пиріг яєчної сумішшю. Відправляємо пиріг в розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів на режимі вгору+низ без конвекції, на 30-35 хвилин. Даємо пирогу злегка охолонути і можна пробовать.

Відео рецепт 👇