Муссовый торт з білого шоколаду з чорною смородиною та матчу

Муссовый торт з білого шоколаду з чорною смородиною та матчу простий рецепт.

Інгредієнти

Бісквіт на форму 18 см, на 2 коржа:
• 2 яйця С0
• 160 грам цукрової пудри
• 160 грам борошна
• 1 упаковка 10 грам розпушувача
• Щіпка солі
• 100 грам молока
• 100 грам рослинного масла
• Пучок м’яти
• 2 Ст ложки чаю матчу

Мус 1:
• 120 грам білого шоколаду
• 100 грам молока
• 20 грам вершкового масла
• 200 грам вершків 33%
• 1 ст ложка чаю матчу
• 2 ч ложки м’ятної пасти Guzman (цієї кількості достатньо для яскравого смаку)
• 6 грамів желатину 220 блум ( замочити в 30 грамах води)

Мус 2:
• 120 грам білого шоколаду
• 100 грам пюре чорної смородини
• 20 грам вершкового масла
• 200 грам вершків 33%
• 6 грамів желатину 220 блум (замочити в 30 грамах води)

Мус 3:
• 120 грам білого шоколаду
• 20 грам пюре чорної смородини
• 80 грам молока
• 20 грам вершкового масла
• 200 грам вершків 33%
• 6 грамів желатину 220 блум (замочити в 30 грамах води)

Муссовый торт з білого шоколаду з чорною смородиною та матчу покроковий рецепт

1. Бісквіт.
М’яту пробиваємо в блендері з маслом. Цей бісквіт щільний кексовый, так що відразу змішуємо всі інгредієнти разом. Випікаємо при температурі 160 градусів 40-50 минут.

2. Мус 1:
Молоко нагріваємо, розводимо в ньому желатин. Виливаємо на шоколад з маслом матчів, пробиваємо блендером. Вершки збиваємо до м’яких пік. Об’єднуємо обидві маси, в кінці додаємо м’ятну пасту. Виливаємо у форму. Охолоджуємо 20 хвилин в морозилці перед новим слоем.
3. Мус 2:
Пюре нагріваємо, розводимо в ньому желатин. Виливаємо на шоколад з маслом, пробиваємо блендером. Вершки збиваємо до м’яких пік. Об’єднуємо обидві маси. Виливаємо на перший шар і охолоджуємо 20 хвилин морозилке.

4. Мус 3:
Пюре і молоко нагріваємо, розводимо в ньому желатин. Виливаємо на шоколад з маслом, пробиваємо блендером. Вершки збиваємо до м’яких пік. Об’єднуємо обидві маси. Виливаємо на другий шар і охолоджуємо 20 хвилин морозилке.

5. 🎂 Зверху за бажанням прикрашаємо збитими вершками: 200 грам вершків + 40 грам пудри. Якщо збираєте торт без плівки, проходимся пальником і знімаємо форму. Ваш самий літній десерт готовий!

Відео рецепт 👇