Домашній торт медовик дуже ніжний

Хмарно ніжний медовичок. Варіантів цього торта мільйон і один вагон, і я навіть не наважуся претендувати на медовик вашої бабусі чи мами, але запропоную-таки ще один. Легенький. У всіх відносинах. ⠀Як зробити домашній торт медовик дуже ніжний рецепт простий. Тортик виходить чудно м’яким, оксамитовим. Коржики невагомі, крем на сметанці з вершками приємний, не важкий. Готується на раз-два. З’їдається на три-чотири. Готувати захочеться ще миниумм разів п’ять:) Приємного!

Інгредієнти

Тісто:
✅Яйце С1 2 шт 100 р
✅Цукор білий 140 р
✅Масло вершкове 82.5% 90 р
✅Мед 100 г
✅Сода 1 ч. л. без гірки
✅Борошно пшеничне 400 г + для розкочування

Крем:
✅Сметана 26% 350 г (можна трохи більше сметани і трохи менше вершків для більш сметанного смаку)
✅Вершки 33% 350 р
✅Цукрова пудра-120 г

Домашній торт медовик дуже ніжний покроковий рецепт

1. В сотейнику збити яйця і цукор до легкого побіління. Додати масло, мед і все поставити на середній вогонь. Постійно активно помішуючи масу, довести перших пухирців. Не кип’ятити, інакше яйця згорнуться. ⠀ Зняти з вогню, додати соду і добре перемішати. Підніметься піна, беріть сотейник повыше.

2. Коли піна трохи вляжеться, додати 350 г борошна, перемішати. Борошно, що залишилося, викласти на стіл, на неї тісто. Вимісити руками до однорідності. Можна додатково припылять борошном, але краще не забивати сильно тісто. ⠀ Приплюснути, покласти в пакет, відправити в холодильник на хвилин 40-60.
3. Зважити тісто, розділити на однакові шматочки (7-8 шт). ⠀ Розкачати, припыляя борошном, вирізати коржики діаметром 16-17см (можна вирізати після випікання, але відразу ж після духовки!), проколоти виделкою. ⠀ Випікати на пергаменті 5-7 хвилин при 180 градусах. Остудити. Обрізки випікаємо теж згодяться для крихти. ⠀

4. Крем: Холодні вершки збити з цукровою пудрою до м’яких піків. Додати жирну густу сметану, все ще раз збити до густоти. ⠀ Збираємо тортик в кільці з плівкою – так крем не витече і тортик буде рівний. Дати настоятися як можна довше, краще робити на ночь.