бабка Рисова запіканка з молока і родзинок в духовці

Рисова запіканка бабка з молока і родзинок в духовці простий рецепт 🍚 Рецепт бабки був дуже популярний в українській кухні. Бабка іншими словами запіканка. Я пам’ятаю з дитинства рисову бабцю, бабця готувала її в духовці в каструлі. І ми зазвичай їли бабку на вечерю. Можна випікати в запіканці, нарізати квадратиками і подавати навіть на сніданок. Поливайте медом, додайте ягоди, сметану і це буде дуже смачно.

Інгредієнти

700 г молока
150 г рису, переважно круглі
100 г вершків
70 г вершкового масла
100 г родзинок
2 яйця
50 г цукру

бабка Рисова запіканка з молока і родзинок в духовці покроковий рецепт

1. Зварити кашу з рису і молока. Варити 15 хвилин. Попередньо замочити родзинки в воді. Яйця розтерти з цукром. Додати ваніль і сливки.
2. Все змішати, кашу, яєчну суміш, вершкове масло, додати родзинки. Форми для випічки або порціонні горщики, змащені маслом, висипають смесь.

3. Краще не тупати, прикривати. Випікати при 180 градусах, 30-50 хвилин. Рецепт розрахований на три сервірувальних горшка.