Інгредієнти
Основа для чізкейку:
Шоколадне печиво – 200 грам
Вершкове масло розтоплене – 80 грам
Начинка:
Молочний шоколад – 70 грам
Цукор – 150 грам
Вода кип’ячена – 120 мл
Сметана 20%-жирності – 200 грам
Сирний вершковий сир – 400 грам
Желатин – 20 грам
форма діаметром 22 см
Десерт чізкейк на сметані, сирному сирі і желатині покроковий рецепт
Перекладаємо печиво в глибоку миску. Крім того, нам потрібно 80 грам вершкового масла. Розтоплюємо його в мікрохвильовій печі або на плиті. Вливаємо розтоплене масло в печиво, і все добре перемішуємо. Основу для чізкейку розподіляємо по дну рознімної форми. У мене – діаметром 22 див. Трохи притискаємо звичайної кухлем. Відправляємо основу в морозильну камеру. Тепер приготуємо начинку.
Набряклий желатин потрібно розпустити. Для цього я відправила його в мікрохвильову піч на 15 секунд. Головне, не доводити його до кипіння. Додаємо желатин в сирно-вершковий крем і все добре перемішуємо міксером. Чізкейк у мене буде з молочним шоколадом.
Шоколадна основа з печива застигла в морозилці, тому вона не змішається з кремом при перемішуванні ложкою. Потім, виливаємо білий крем і розподіляємо залишився шоколадний. Знову, хаотично перемішуємо ложкою крем. Відправляємо чізкейк для застигання у холодильник приблизно на 2 години. Через пару годин звільняємо наш тортик від кільця і нарізаємо на порційні шматочки. Приємного апетиту!