Клюквеннный тарт з білим шоколадом

Клюквеннный тарт з білим шоколадом простий рецепт.

Інгредієнти

Інгредієнти на форму 23 див.

✨️Основа:
Овес – 45 гр.
Мигдаль – 70 гр.
Кокосове масло – 75 гр.
Кленовий сироп – 30 гр.

✨️Журавлинна начинка:
Журавлина свіжа або заморожена – 200 гр.
Вода – 240 мл
Кленовий сироп – 60 мл
Агар-агар – 1 ч. л.

✨️Шоколадний шар:
Кокосове молоко – 150 мл
Горіхи кешью – 150 гр.
Масло какао – 180 гр.
Кленовий сироп – 60 мл
Білий шоколад (веганські) – 60 гр.
Щіпка сіль

Клюквеннный тарт з білим шоколадом покроковий рецепт

1. Духовку попередньо розігріти до 180С, застелити пергаментом форму 23 см Для приготування основи пробити в блендері мигдаль і овес до дрібної крихти. Додати розтоплене кокосове масло і кленовий сироп, пробити всі разом до однорідної вологою массы.
2. Викласти в приготовану форму, утрамбувати дно і борти. Випікати 10-15 хвилин до золотисто-коричневого кольору, потім дати охолонути. ⠀ Для приготування журавлинною начинки з’єднати в каструлі воду, журавлину і кленовий сироп. Готувати на повільному вогні, постійно помішуючи, 10-15 минут.
3. Пробити журавлину блендером, додати трохи води, якщо получившися соус надто густий. Додати агар-агар і варити ще 5 хвилин на повільному вогні. Дати охолонути кілька хвилин, потім вилити журавлинний соус на випечену основу, розподілити і прибрати в холодильник на 15 хвилин. ⠀
4. Для шоколадного шару розтопити білий шоколад разом з маслом какао на повільному вогні і дати охолонути. У блендері пробити разом кешью, кленовий сироп, кокосове молоко.

5. Додати туди ж суміш білого шоколаду і какао олії, добре перемішати. Вилити отриману масу на журавлинною начинки, розподілити і прибрати в холодильник на 2-3 години. При подачі прикрасити журавлиною і білим шоколадом. Тарт зберігається в холодильнику до 3 дней.