Пиріг Перник (польський різдвяний кекс)

Як смачно зробити Пиріг Перник (польський різдвяний кекс) простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Хочете, щоб люди навколо вас посміхалися? Почастуйте їх цим неймовірним «пряникових пирогом»! Медовий м’якуш, кислинка сливового джему, шоколадна глазур. PIERNIK (перник) – польський пиріг з міста Торунь, придумали його ще в середні століття. І досі люблять – за теплий аромат домашньої випічки і простоту приготування.

Інгредієнти

125 г вершкового масла
100 г цукру
3 яйця
200 г меду
50 г сметани
210 г борошна
1 ст. л. какао
2 ч. л. розпушувача
3 ч. л. суміші спецій для пряників

150 г сливового джему

для глазурі:
150 г темного шоколаду
20 г раст. масла без запаху

Пиріг Перник (польський різдвяний кекс) покроковий рецепт

1. М’яке масло збити з цукром. Відокремити білки від жовтків. З’єднати жовтки з рідким медом і сметаною. Поступово, частинами додати цю суміш до масла з цукром, збиваючи до однорідності. Борошно просіяти зі спеціями, какао і розпушувачем і додати до яєчно-масляної смеси.
2. Білки збити до стійких піків і в три прийоми додати до тесту, акуратно перемішуючи знизу-вгору. Тісто виходить густіше, ніж бісквітне. Форму змастити вершковим маслом і присипати борошном. Випікати перник при 175° близько 40 мин.
3. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою, вона повинна виходити з тіста сухий. Остудити. Можна пекти в прямокутній формі для кексу, я випікала в квадратній 27Х27 см, пиріг вийшов не дуже високим, тому розрізала його на 2 коржа не вздовж, а впоперек (на 2 прямокутника 13Х27).

4. Змастити 1 корж джемом, накрити другим, притиснути, прибрати перник в холодильник на 8 годин. Потім розтопити шоколад на водяній бані, додати масло і покрити пиріг глазур’ю, дати їй застигнути. Пригощайтеся!😊 Джем найкраще підійде саме сливовый.